Dr. Moreau szigete

Dr. Moreau szigete

The Island of Dr. Moreau

Edward Douglasnek sikerült túlélnie a repülőgép-szerencsétlenséget, helyzete azonban így is kilátástalannak tűnik, ahogy reménytelenül sodródik a Csendes-óceán déli részén. Rövidesen megmenti egy férfi, a hajójával pedig egy közeli szigetre érkeznek. Mint kiderül, ez a sziget a… Több

Forgatókönyvíró: Richard Stanley, Ron Hutchinson
Premier (HU): 1997.01.30.

2025.08.03 Leslie77

Kaotikus sci-fi-horror adaptáció, amely H. G. Wells regényének harmadik filmes feldolgozása, ám inkább vált hírhedtté a forgatási botrányok, mintsem a művészi értékei révén. A film hangulata groteszk és erősen elvont, kezdetben ígéretes, de a cselekm... Több

Borzalmasan rossz,sőt botrányosan gyenge.Val Kilmer,és maga Marlon Brando is alulmúlta önmagát.Értelmetlen,és undorító az egész,nem is értem a koncepciót.Nálam egy szemét,amit hamar el kell felejteni.

2022.06.27 JRD

Istenem, miért?! Gyenge film neves színészekkel, akik hírnevüket meggyalázták ezzel a szereppel. Nem ajánlom tiszta szívvel, de nézd meg és döntsd el magad! Hiszen ízlések és pofonok-ahogyan a mondás is tartja! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

2015.05.13 rbernadett

A történet érdekes lenne, ha a kivitelezés nem lenn olyan rossz. Nem is kérdés, hogy Marlon Brandon talán élete legrosszabb alakítását hozza, amit a többi színész játéka csak tovább ront.

A forgatási körülmények rendkívül mostohák voltak. Az eredeti rendezőt, Richard Stanleyt elbocsátották összeférhetetlenség címszó alatt. Val Kilmer eredetileg többet szerepelt volna, de az akkori feleségével való válás miatt mintegy felére csökkentették a jeleneteit. A Marlon Brando által alakított Dr. Moreau egy vödröt húzott a fejére. Ez eredetileg nem volt benne a forgatókönyvbe, pusztán azért húzta a fejére, mert unatkozott, a készítők pedig benne hagyták.Szerző: Speedy94

Értékelés: 7/10
(2019. 01. 19.)
Kinek ajánljuk: azoknak, akik a film felemás hírneve és IMDB-s pontszáma ellenére bíznak benne, hogy egy rossz film lehet jó science-fiction. Több