A technológia immár lehetővé teszi, hogy behatoljunk az emberi tudatba. Ezt az FBI is ki akarja használni, ezért arra utasítja Catherine Deane pszichiátert, hogy hatoljon be egy kómában lévő sorozatgyilkos elméjébe.
Hááát engem már nem fogott meg, elég old school film a hangulatát tekintve, a témája viszont érdekes, agytevékenység misztikuma, tudattalan rejtelmeiről...Pszichopata film, régi gyerekkori bántalmak mély gyökerei állnak a középpontban. Egyszer megéri... több»
Vincent D'Onorfio a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.
(mamiéstöti2)Jennifer Lopez a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.
(mamiéstöti2)A külső helyszín a konferenciatermen kívül, ahol Catherine először látja a fulladozó lányról készült videót Mies Van der Rohe 1929-es Barcelona Pavilonja.
(kázsé)A jelenet, mikor Peter először hatol be Carl elméjébe, a norvég festő, Odd Nerdrum "Hajnal" c. képén alapul.
(kázsé)Tara Subkoff azt mondta a meghallgatásán, hogy tud úszni; csak akkor derült ki, hogy nem tud víz alá menni anélkül, hogy befogná az orrát, amikor már túl késő volt, és nem tudtak senki mást találni a helyére.
(kázsé)A jelenet, mikor Catherine Carlt üldözi a kőfolyosón a svájci szürrealista H.R. Giger "Schacht" c. képén alapul.
(kázsé)Jennifer Lopez szerette volna, ha a jelmezei kényelmesek, de a jelmeztervező azt mondta, jobb, ha kényelmetlenek, elvégre a karaktere is szenved.
(kázsé)