Szabályosan elájulhatnak a nézők a kultrendező új testhorrorjától

David Cronenberg munkásságát aligha kell bemutatni a veterán mozinézőknek. A horror műfajának egyik koronázatlan királya, aki elsősorban az úgynevezett testhorrorok terén alkotott maradandót. Elég csak a Videodrome vagy A légy címét említeni és a rajongók máris elismerően bólogatnak. A rendező 2014 óta nem állt a kamerák mögé (csak elé), de most visszatért a rendezői székbe egy újabb horrorfilm erejéig.

Az egyelőre magyar cím nélküli Crimes of the Future egy közeljövőben játszódó testhorror lesz, témáját pedig a különböző technikai fejlesztéseken alapuló testmódosítások adják. A sztori egy extrém előadóművészről és annak asszisztenséről szól, akik egy olyan show-val járják az országot, amelyben különböző groteszk szerveket növesztenek majd vágnak ki.

A film a tervek szerint a cannes-i filmfesztiválon debütálhat nagyobb közönség előtt, de néhány beavatott már láthatta. Aki pedig látta, az egyhangúan egyetért abban, hogy ez lesz a rendező talán legbetegebb, legdurvább, leggroteszkebb filmje. Ha valaki eljut a fináléig, az tényleg kösse fel a liberót és lehetőleg egy hányós zacsit is, mert az utolsó húsz perc ki fogja verni a biztosítékot. Azt jósolják, hogy aki nem megy ki a vetítésről menet közben, az az utolsó húsz percben vagy elokádja magát vagy még rosszabb esetben akár el is ájulhat.

A filmben egyébként olyan színészeket láthatunk majd, mint Viggo Mortensen, Léa Seydoux vagy Kristen Stewart. A cannes-i bemutató után nem kizárt, hogy a mozik nem merik majd műsorra tűzni, nem ez lenne az első eset a rendező karrierje során.