Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
respect the movies   2018. 03. 12.

Szerintem jó film volt! Jómagam nagyon kedvelem Stephen King könyveit és az ezekből készített filmadaptációkat is! Persze nem minden adaptációját merném mondani jónak, mert azért bőven vannak gyengébbre sikeredettek is, de a Christine című film, mindenképp a jobbak közé tartozik! Stephen King könyveinek a feldolgozását (főleg a 80-as években) elég neves rendezők készítették, de talán ezek a rendezők közül is az egyik legnagyobb John Carpenter volt! Carpenter filmjeire egytől egyik igazak azok a feltevések, hogy a Mester igencsak ért egy film hangulatának a megteremtéséhez! Ez alól a Christine című film sem kivétel! Tehát a film hangulata terén érezhető a Carpenter-hatás ez mindenképp hatalmas pozitívuma a filmnek! Számomra a történet is rendben volt, még akkor is ha a Gonosz megismertetését eléggé homály fedi! Itt egyszerűen nincsen magyarázat, csak érezzük a Gonosz jelenlétét és nem nagyon hiszem, hogy ezt a hatást Carpentenen kívül túl sok rendező képes lett volna megteremteni! A színészek is jók voltak, tetszettek a karaktereik, a jellemfejlődéseik! A film zenéje is tökéletesen passzol a filmhez! Technikailag is egy korrekt filmet kapunk, ahol nem a vérengzés a lényeg, hanem a misztikum! Jómagam nagyon kedvelem a filmet és csak azért nem adnám meg a maximum pontszámot a filmnek, mert az általam felállított TOP KING adaptációk listáján, nem szerepelne az első nyolcban ez a film!

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

Egy remek író és egy remek rendező ha találkozik... Ez számomra egy örök klasszikus, bár horrorként nem tudok rá nézni és valószínűleg én vagyon az egyetlen aki az autót sajnálja :D Jók az alakítások, egyedi a történet és nagyon jól építkezik a film és a szereplők jól vannak bemutatva. Sok mai film erre nem fektet hangsúlyt pedig az alapja lenne egy jó filmnek.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 22.
Egy csavaros horrorverda-történet

Christine, az 1958-as Plymouth Fury egy igen érdekes jármű a filmtörténelemben. Szokták mondani, hogy minden kocsinak lelke van, de Stephen King csavart egyet a dolgon: a címszereplő verdában valami olyasmi lakozik, ami a gazdáját nagyon szereti, s mindenki mást gyűlöl, oly’ mértékben, hogy a halálba üldözi az illetőket. Érdekes alapkoncepció, de mit is várhatunk a horror-regények „mesterétől”, nem igaz? Ezt az alapanyagot ültette át filmmé John Carpenter 1983-ban, s ha King és Carpenter találkozik, akkor abból egy igaz csemege sülhet ki a zsáner rajongóinak számára. A mozgóképes változat alapján azt mondhatom, hogy ez sikerült is, meg nem is. Ami jól működik a filmben, az az atmoszféra tere... több»

 
sabnock666   2018. 03. 15.

King talán legjobban sikerült regénye,amit filmre vittek,és ez is elképesztően jó,és izgalmas,egyben félelmetes lett. Óriási volt a főszereplő átalakulása, ő az igazán jó karakter a filmben!Nagyon ajánlott film!!!

 
Terminátor6   2018. 11. 23.

Nem a legjobb Stephen King adaptáció, de egyáltalán nem rossz. Kimondottan jót tett a filmnek, hogy az akkori thriller-horror zsáner két nagy alakja, ugye King és Carpenter egyesültek. Szóval íróilag és rendezésileg teljesen korrekt a film: érdekes az alapsztori, az akciók és a gyilkosságok kreatívak, jól kivitelezettek. Színészek alakítása és karaktereik jellemfejlődése is teljesen rendben van, sőt, több mint rendben van. Emellett a film zenéjét is kiemelném, mint plusz adalék. Mint már korábban írtam, nem a legjobb King adaptáció, nem is egy kiváló alkotás, viszont rendkívül feszült, a fiktív autó köré épített mítosz is ezt igazolja. Én thriller-és rajongóknak egyaránt ajánlom a filmet, a magam részéről 8 pontra értékelném.

 

A film szereplőválogatásán ott volt Nicholas Cage és John Cusack is!

(respect the movies )
 

A film rendezőjének volt az az ötlete, hogy Christine ablakai elsötétedjenek minden "vadászatnál" hogy a néző ne tudja hogy ki vezeti az autót!

(respect the movies )
 

Mielőtt a film forgatásai elkezdődtek volna úgy volt, hogy John Carpenter egy másik King filmet fog majd filmre vinni, ez volt az 1984-es Tűzgyújtó! Végül a rendező a Christine című filmet választotta!

(respect the movies )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.