Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%
Filmadatlap
 
17
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 10. 07.

legújabb vélemény

2
Ördögi egy verda

Stephen King az egyik kedvenc íróm (ezzel, gondolom, sokan vannak még így rajtam kívül), az egyik kedvenc rendezőm pedig John Carpenter (és gondolom ezzel is sokan vannak így). Ha e két személy összeáll egy közös film erejéig, akkor túlzottan rossz f... teljes kritika»

1
 
respect the movies   2018. 03. 12.

2

Szerintem jó film volt! Jómagam nagyon kedvelem Stephen King könyveit és az ezekből készített filmadaptációkat is! Persze nem minden adaptációját merném mondani jónak, mert azért bőven vannak gyengébbre sikeredettek is, de a Christine című film, mind... több»


 
Queenakasha   2018. 04. 08.

2

Egy remek író és egy remek rendező ha találkozik... Ez számomra egy örök klasszikus, bár horrorként nem tudok rá nézni és valószínűleg én vagyon az egyetlen aki az autót sajnálja :D Jók az alakítások, egyedi a történet és nagyon jól építkezik a film ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

King talán legjobban sikerült regénye,amit filmre vittek,és ez is elképesztően jó,és izgalmas,egyben félelmetes lett. Óriási volt a főszereplő átalakulása, ő az igazán jó karakter a filmben!Nagyon ajánlott film!!!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 22.

1
Egy csavaros horrorverda-történet

Christine, az 1958-as Plymouth Fury egy igen érdekes jármű a filmtörténelemben. Szokták mondani, hogy minden kocsinak lelke van, de Stephen King csavart egyet a dolgon: a címszereplő verdában valami olyasmi lakozik, ami a gazdáját nagyon szereti, s m... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 08.

1

Stephen King híres arról hogy történetei általában belső félelmeit tükrözi és hogy ezek a félelmek a legkülönfélébbek. Nem is tudom hogy férhet ennyi félelem egy ember fejébe. Az biztos hogy az egyik legfurcsább fóbia az élő, gyilkos autó Christine ... több»

 
Florisz94   2015. 01. 23.

1

Nagy King fanként, szinte már az összes filmet láttam, amit csak készítettek a mester könyveiből, így ez sem maradhatott ki. Nagyon tetszett, izgalmas volt végig. Rémisztő volt látni, ahogy megelevenedik a Plymouth és önálló gyilkolóútra indul. Nagyo... több»

Galéria (14)

Videók (1)

A film összbevétele 21 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható autósmozis jelenet során a Grease című, 1978-as filmet vetítik.

(Kóborló )
 

A film alapjául szolgáló regényt magyarul először 1989-ben jelentették meg az Árkádia Könyvkiadó jóvoltából.

(Kóborló )
 

A filmben egy jelenet erejéig feltűnik Alexandra Paul színésznő ikertestvére, Caroline Paul.

(Kóborló )
 

A Dennist alakító John Stockwell ragaszkodott hozzá, hogy ő vezethesse azt a buldózert, ami a film végén összecsap Christine-nel. Még órákat is vett buldózer irányításból.

(Kóborló )
 

Az Arnie-t alakító Keit Gordonnak többször meggyűlt a baja a forgatások során Christine sebességváltójával, mert az beragadt.

(Kóborló )
 

A forgatókönyvíró Bill Phillips szerint a kész film nem volt elég félelmetes ahhoz, hogy az amerikai korosztály-besoroló bizottság megadja az R-es besorolást (17 éven aluliaknak nem ajánlott). Azért használtak trágár kifejezéseket, mert mindenképp el akarták kerülni a PG-13-as (13 éven aluliaknak nem ajánlott) besorolást.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója, Bill Phillips eleinte nem akarta elvállalni a forgatókönyv megírását, mert inkább találta viccesnek, mint félelmetesnek azt, hogy egy autó a gyilkos.

(Kóborló )
 

A filmben 28 db Plymouth-t használtak, amiből a forgatás végére 2 menthetetlen roncs lett.

(Danny)
 

Stephen King azért választotta a Plymouth Fury modellt, mert nem akart ikonikus autót használni. Később emiatt a film miatt lett ikonikus ez a típus. Viszont a filmben nem szerepelt valódi Plymouth Fury, Belvedere és Savoy modelleket alakítottak át, hogy spóroljanak.

(Danny)
 

Keith Gordon zavarban volt a csókjelenet miatt, ezért megkérte Alexandra Paul színésznőt, hogy a felvétel előtt gyakoroljanak egy keveset.

(dailyfilmsan )