Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Christine (1983)

Christine
Filmadatlap
 
17
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Gauss   2022. 07. 06.

legújabb vélemény

2

Kiskoromban láttam részletet belőle, akkor ilyesztőbb volt persze, de nagyon tetszett és mai napig emlékszem az élményre. Ma is leköti az embert, jól fel van építve a story, a karakterek is tökéletesek, és persze a zenejé, az brutálisan jó. :). Ennek a filmnek van stílusa.

 
Kóborló   2020. 10. 07.

2
Ördögi egy verda

Stephen King az egyik kedvenc íróm (ezzel, gondolom, sokan vannak még így rajtam kívül), az egyik kedvenc rendezőm pedig John Carpenter (és gondolom ezzel is sokan vannak így). Ha e két személy összeáll egy közös film erejéig, akkor túlzottan rossz f... teljes kritika»

1
 
respect the movies   2018. 03. 12.

2

Szerintem jó film volt! Jómagam nagyon kedvelem Stephen King könyveit és az ezekből készített filmadaptációkat is! Persze nem minden adaptációját merném mondani jónak, mert azért bőven vannak gyengébbre sikeredettek is, de a Christine című film, mind... több»

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

2

Egy remek író és egy remek rendező ha találkozik... Ez számomra egy örök klasszikus, bár horrorként nem tudok rá nézni és valószínűleg én vagyon az egyetlen aki az autót sajnálja :D Jók az alakítások, egyedi a történet és nagyon jól építkezik a film ... több»

 
Manó385716   2021. 02. 01.

2
Csak a lényeg hiányzik... Egy zseniális könyv középszerű feldolgozása

Imádom Stephen King Christine c. könyvét. Az első S.K. könyv volt, amit elolvastam, méghozzá egyhuzamban, mert annyira magávalragadó a maga elborzasztó negatív misztikumával. Azonnal S.K. rajongóvá váltam a könyv elolvasása után. A film bemutatja a könyvben leírt cselekményeket, de pont a lelke hiányzik a történetnek: a negatív misztikum. Hmm... Ez is mutatja, hogy nem minden arany, ami fénylik. A főszerepet játszó srác jól elkapta a lényeget: kellőképpen nyálas, mamakedvence pöcs, akiből egy tenyérbemászó seggfej lesz a démonautó hatására. Kár, hogy ezt a filmet Frank Darabont nem tervezi újraforgatni, szívesen megnézném az ő újragondolását erre a történetre.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 08.

1

Stephen King híres arról hogy történetei általában belső félelmeit tükrözi és hogy ezek a félelmek a legkülönfélébbek. Nem is tudom hogy férhet ennyi félelem egy ember fejébe. Az biztos hogy az egyik legfurcsább fóbia az élő, gyilkos autó Christine ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 22.

1
Egy csavaros horrorverda-történet

Christine, az 1958-as Plymouth Fury egy igen érdekes jármű a filmtörténelemben. Szokták mondani, hogy minden kocsinak lelke van, de Stephen King csavart egyet a dolgon: a címszereplő verdában valami olyasmi lakozik, ami a gazdáját nagyon szereti, s m... teljes kritika»

A film összbevétele 21 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható autósmozis jelenet során a Grease című, 1978-as filmet vetítik.

(Kóborló )
 

A film alapjául szolgáló regényt magyarul először 1989-ben jelentették meg az Árkádia Könyvkiadó jóvoltából.

(Kóborló )
 

A filmben egy jelenet erejéig feltűnik Alexandra Paul színésznő ikertestvére, Caroline Paul.

(Kóborló )
 

A Dennist alakító John Stockwell ragaszkodott hozzá, hogy ő vezethesse azt a buldózert, ami a film végén összecsap Christine-nel. Még órákat is vett buldózer irányításból.

(Kóborló )
 

Az Arnie-t alakító Keit Gordonnak többször meggyűlt a baja a forgatások során Christine sebességváltójával, mert az beragadt.

(Kóborló )