A 2022-es Tűzgyújtó a Stephen King által megálmodott fiatal lány történetét hozza el a nézőknek, akit pusztító képességekkel rendelkezik.

Remake vagy egy teljesen új film? Gondolatban repüljünk vissza az 1980-as évek elejére. Ez volt Stephen King regényeinek aranykora, amikor a rémisztés mestere állandó félelemmel töltötte meg a mozi nézőket. A Ragyogás és a Christine között gyakorlatilag soha nem aludtunk nyugodtan. 

Kilenc éves Drew Barrymore főszereplésével készült eredeti Tűzgyújtó egy olyan kislányról szól, aki az elméje puszta hatalmával képes tüzet gyújtani. Ezzel a filmmel egészülhetett volna ki a fent említett kánon, valahol azonban elcsúszott a vonal, és a film túlnyomórészt feledésbe merült.

Most, hála Keith Thomas rendezésének és a Blumhouse Productions csapatának hála, a Tűzgyújtó 2022-es változata végra felperzseli a mozik világát. És ha már láttad a rendező zseniális, 2019-es bemutatkozó filmjét, a The Vigil-t, akkor tudod, hogy most is egy zseniális horrorra számíthatsz.

Miről szól az új film?

Képzeld el Elsát a Jégvarázs című filmből. Most képzeld el, hogy a hódombok és jégpaloták helyett ő arcolvasztó tűzgolyókat idéz elő. Amikor a Tűzgyújtó kezdetét veszi, a fiatal Charlie McGeenek (Ryan Kiera Armstrong) ezzel a nehézséggel kell szembenéznie.

Annak ellenére, hogy a szülei, Andy és Vicky (akiket Zac Efron és Sydney Lemmon alakítanak), igyekeznek segíteni Charlie-nak, a lány mégis zaklatott, elveszti az irányítást a "rossz dolog" felett, ahogy ő nevezi. A mindennapi küzdelmen túl, melyben arra törekszik, hogy kordában tartsa képességét, egy jóval nagyobb veszély is fenyegeti, ugyanis a Bolt nevű kormányzati ügynökség szeretné őt katonai fegyverként használni.

Charlie családja életét adná érte. De milyen áron? Minél idősebb a lány, annál veszélyesebbé válik. Hozzájárul ehhez, ahogy az új Tűzgyújtó előzeteséből kiderül, Charlie erkölcsi iránytűje nem mindig a helyes morális útra mutat. "Nem akarok senkit megbántani," mondja. "De valahogy mégis jól esik..."

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Stephen King kultikus regényének legújabb adaptációja. Egy fiatal pár évekkel korábban egy külünös gyógyszerkísérletben vett részt, és bár magukon nem tapasztaltak... több»