Hollywood elhallgatott oldala: 5 sztár, akit kis híján tönkretett az ipar

Hollywood, a csillogás, a rajongók hada, a pénz és a siker. Emberek milliói tekintenek vágyakozva és irigykedve kedvenc sztárjaikra, mert ők is szeretnének részesei lenni ennek a kívülről tökéletesnek tűnő világnak. Igen ám, csakhogy a külső ragyogás mögött gyakran igen durva történetek is meghúzódnak, amelyekről Hollywood igyekszik minél jobban hallgatni.

A sztárrá válás nem mindig tündérmese. Sokan vannak, akik megjárták a poklot, mielőtt (vagy azért), hogy eljussanak oda, ahol ma tartanak. És most nem csak a gyakori drog- és alkoholproblémákról van szó, nem a szórakoztatóipar császárainak visszaéléseiről és zaklatásairól. Számos más módon is meg lehet járni a poklot, és olykor bizony egy hajszálon múlik, hogy a sztárgyár ne nyomorítson meg valakit már akár egészen fiatalon.

Most elmesélünk öt olyan sötét történetet, amelyeknek egytől egyik valamely felkapott hollywoodi sztár a főszereplője. De ezek tényleg nem tündérmesék lesznek és könnyen elgondolkoztatják az embert, hogy valójában kinek is van jobb élete. Neki vagy a rajongásuk tárgyának…

#5
Alyson Stoner

Alyson Stoner

szül. 1993. 08. 11. (30 éves)
Toledo, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Alyson Stoner 1993. augusztus 11-én született Toledóban, Ohióban. Később családjával Los Angelesbe költözött, ahol Stonernek több lehetősége volt kamatoztatni tehetségét mind a tánc, az éneklés, és a színjátszás terén.  Szülővárosában balettet és jazzt tanult, majd hip-hoppal kezdett foglalkozni. Olyan előadók... több»
Nem csak színészként, de énekesként és táncosként is híressé vált a 2000-es évek elején. Az ő pályája során is voltak hullámvölgyek, de az igazi gondot az jelentette, hogy a sztárrá válás miatt szexuális zaklatásoknak volt kitéve, étkezési zavarok miatt többször is kórházba került (persze a legnagyobb titokban), illetve már gyerekkorában is többször olyan munkát végeztettek vele, amik ütköztek a gyermekmunkára vonatkozó törvényekbe. Manapság azért harcol, hogy javítsák a szórakoztatóiparban dolgozók védelmére irányuló törekvéseket.
#4
Mara Wilson

Mara Wilson

szül. 1987. 07. 24. (36 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Mara Wilson 1987. július 24-én született a kaliforniai Burbankben, az Egyesült Államokban. Mike Wilson és Suzie Shapiro legidősebb lányaként látta meg a napvilágot. Nagycsaládban nőtt fel, három bátyja és egy egy húga van. Édesapja a KTLA 5 News nevű tévécsatornánál dolgozott, édesanyja háziasszony volt. Középfokú... több»
Hat évesen ő volt a cuki kislán a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van komédiában. Ezzel egy csapásra híressé vált, habár azóta sem a színészet a fő profilja, inkább íróként és újságíróként tevékenykedik. Ugyanakkor már hat éves kora óta küzd azzal, hogy a szerepei miatt szexualizálják őt. Már hat évesen is azt kérdezték tőle, hogy van-e fiúja. Később korabeli fiúktól kapott szerelmes leveleket, aminek örült. Amikor ötven évesektől kapott hasonlót, már kevésbé... Amikor pedig a saját arcát látta ráretusálva gyermekpornográf képekre, a legkevésbé...
#3
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (34 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
Valószínűleg már soha nem fogja lemosni magáról Harry Potter karakterét, pedig minden szerepvállalása ezt a célt szolgálja (nem mellesleg remek színésszé cseperedett). Amikor azonban az utolsó Harry Potter film is elkészült, hirtelen azon kapta magát, hogy mindenki ismeri, őt bámulják az utcán. A lehető legrosszabb reakciót adta a dologra: inni kezdett. Volt egy időszak az életében, amikor rendszeresen lerészegedett, de közben rájött, hogy ettől csak még inkább vele foglalkozik a világ. Tehát még többet ivott, hogy még inkább ki tudja zárni ezt. Végül több évbe és több próbálkozásba került, mire le tudta tenni az alkoholt.
#2
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
Ő is rengeteg nagyszerű filmben szerepelt már egészen fiatal kora óta. A gond csak az, hogy a korai szerepeiben előszeretettel szexualizálták őt, ami végül oda vezetett, hogy a saját szexualitásával nem tudott mit kezdeni. Nem érezte magát biztonságban, zárkózott lett. Tizenéves korára komoly és elérhetetlen akart lenni, hogy senki se kezelje tárgyként. Csakhogy pont ezekben az éveiben kellett volna felfedeznie a saját szexualitását, amit mindez tönkretett.
#1
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

szül. 1982. 04. 30. (42 éves)
Point Pleasant, New Jersey
Kirsten Caroline Dunst 1982. április 30-án született Point Pleasantben, New Jerseyben, egy művészlelkű anya és egy gyógyszerészeti ellátó ügynök apa lányaként. Már kisgyerekként színésznő szeretett volna lenn, és miután szülei elváltak, anyja úgy döntött, Los Angelesbe költöznek, hogy lánya álma valóra... több»
Már gyerekként is keresett színésznő volt, aki olyan filmekben játszott, mint az Interjú a vámpírral vagy a Jumanji. Később a Pókember-trilógia tovább lendítettea a karrierjét. Csakhogy a megfeszített munka miatt végül 2008-ban klinikára kellett vonulnia, ugyanis súlyos depresszióval küzdött. Hónapokat töltött terápiával, amely során rengeteg pletyka keringett, miszerint drogfüggőségéből próbál kikecmeregni. Később tiszta vizet öntött a pohárba.