Hugh Jackmannek (legutóbbi filmjei a galériánkban) a 2000-es évek elején felajánlották Rozsomák (Farkas) szerepét, miután a 20th Century Fox elvesztette az eredetileg kiválasztott Dougray Scottot. Az X-Men hatalmas sikert aratott, melyet követően Jackman rövid időre felmerült James Bond szerepére a 2006-os Casino Royale kapcsán. A szerepet azonban visszautasította, így Daniel Craig vehette át Pierce Brosnan helyét. És most már azt is tudjuk, miért nem vállalta a 007-es szerepét.

Miközben az IndieWire-rel beszélt A fiú című új drámája népszerűsítése kapcsán, Jackman őszintén beszélt arról, hogy hollywoodi karrierje elején úgy döntött, hogy nem vállal egyszerre több akció-franchise-szerepet, és a 2000-es években elutasította a következő James Bond szerepének lehetőségét is. Jackman elmondta, hogy így akart változatosabbá válni a projektjeivel, és nem szerette volna, hogy két nagyon igényes franchise szerep túszként tartsa fogva.

"Nem akartam ugyanazokat a dolgokat csinálni" - mondta Jackman az IndieWire-nek. "Tudod, a hős akciósztár szerepét. Úgy értem, ez volt az amerikai filmek hús-vér alaptípusa, ez az archetípus. A hős fickók különböző formái voltak nehéz helyzetekben. Én meg azt gondoltam, hogy 'Uh, nem. Ez egy probléma." Amikor a Bond-producerek végül megkérdezték, hogy eljátszaná-e James Bondot, nem volt túlságosan elragadtatva az ötlettől: "Megnéztem. Azt gondoltam: 'Ha ezt és a Rozsomákot is megcsinálom, akkor nem lesz időm semmi másra'. "

Ezáltal Jackmannek bőven maradt ideje, hogy drámaibb szerepekben is kipróbálja magát, és kibontakoztathassa színészi képességeit (Fogságban, A tökéletes trükk, A nyomorultak).

Épp a közelmúltban derült ki, hogy Jackman ismét visszatér Rozsomák szerepébe (miután korábban visszavonult a karaktertől a Logan - Farkassal) Shawn Levy Deadpool 3 című filmjével.