Oscar 2023: Ezt a 13 frissen jelölt filmet már OTTHONRÓL is nézheted

Kihirdették a 95. Oscar-gála jelöltjeit, idén is elég vegyes és erősnek tűnik a mezőny. De manapság már nem kell feltétlenül moziba mennünk, ha látni szeretnénk az ügyeletes Oscar-gyanús filmeket. Számos olyat találunk köztük, amelyek akár ebben a percben elindíthatók valamelyik nagy streaming szolgáltatónál. Meg is mutatunk tizenhárom filmet, amelyek jó eséllyel indulnak majd az aranyszobrocskáért, te pedig máris megnézheted őket a fotelben ülve.

#13

64 A kiút  (2022)

(4)

dráma

Apple TV+

A film története egy katonát követ, aki agysérülést szenved Afganisztánban, majd hazatérése után megpróbálja egyenesbe rakni az életét. több»

A film története egy katonát követ, aki agysérülést szenved Afganisztánban, majd hazatérése után megpróbálja egyenesbe rakni az életét. Már megnézheted az AppleTV+-on. A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölték.
#12

dráma | vígjáték

Netflix

A film egy neves mexikói újságírót és dokumentumfilmest követ nyomon, aki hazatérve egzisztenciális válságot él át, miközben identitásával, családi kapcsolataival és... több»

A film egy neves mexikói újságírót és dokumentumfilmest követ nyomon, aki hazatérve egzisztenciális válságot él át, miközben identitásával, családi kapcsolataival és emlékeivel küzd. Már megnézheted a Netflixen. A legjobb operatőr kategóriában jelölték.
#11

79 Batman  (2022)

(45) (22)

akció | dráma | krimi | misztikus

HBO Max | Telekom TVGO

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»

Batman már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Már megnézheted az HBO Maxon. A legjobb kosztüm kategóriában jelölték.
#10

77 A tengeri fenevad  (2022)

(10)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Egy legendás tengeri szörnyvadász élete a feje tetejére áll, amikor egy fiatal lány a hajójára száll, és összebarátkozik a legveszélyesebb fenevaddal. több»

Egy kotnyeles kislány felszökik egy szörnyvadász-hajóra, hogy hőseivel, a szörnyvadászokkal kalandozzon. De a hajó elsüllyed, a tengert uraló gigantikus szörnyetegről pedig kiderül, hogy valójában ártalmatlan. Már megnézheted a Netflixen. A legjobb animációs film kategóriában jelölték.
#9

animáció | családi

Apple TV+

Egy fiút, egy vakondot, egy rókát és egy lovat követhetünk nyomon, akik barátságot kötnek, és együtt utaznak, miközben a fiú otthont keres. több»

Ahogy a cím is sugallja, egy kisfiú, egy vakond, egy róka és egy ló barátságának történetét meséli el ez az animációs film, amelyben olyan színészek hangján szólalnak meg a szereplők, mint Idris Elba, Tom Hollander vagy Gabriel Byrne. Már megnézheted az AppleTV+-on. A legjobb animációs film animációs rövidfilm kategóriában jelölték.
#8

67 Navalnij  (2022)

(2) (1)

dokumentum

HBO Max

Alexei Navalny 2020 augusztusában túlélt egy halálos idegméreggel elkövetett merényletet. Hónapokig tartó felépülése során megdöbbentő felfedezéseket tesz az ellene... több»

Alexei Navalny 2020 augusztusában túlélt egy halálos idegméreggel elkövetett merényletet. Hónapokig tartó felépülése során megdöbbentő felfedezéseket tesz az ellene elkövetett merényletről, majd annak ellenére, hogy börtönbüntetés vár rá, úgy dönt, hogy hazatér Oroszországba. Már megnézheted az HBO Maxon. A legjobb dokumentumfilm kategóriában jelölték.
#7

dokumentum

Disney+

A rettenthetetlen tudósok és szerelmesek, Katia és Maurice Krafft egy vulkánrobbanásban haltak meg, miközben éppen azt csinálták, ami összehozta őket: a vulkánok rejtélyeinek... több»

Egy lebilincselő dokumentumfilm két szerelmes tudósról, akik az egész életüket a vulkánok tanulmányozására tették fel. Így is találkoztak és végül így is haltak meg: kutatás közben. A dokumentumfilm az ő életüket mutatja be. Már megnézheted a Disney+-on. A legjobb dokumentumfilm kategóriában jelölték.
#6

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Netflix

Benoit Blanc ismét egy kibogozhatatlan rejtély előtt találja magát, de nincs olyan ügy, amelyre a világ legjobb nyomozója ne tudna fényt deríteni. A 2019-ben megjelent nagysikerű... több»

Rian Johnson 2018-as, Tőrbe ejtve című filmjének következő részében Benoit Blanc felügyelő Görögországba utazik, hogy lehántsa egy tarkabarka gyanúsítottakat érintő rejtély burkait. Egy gyilkossági ügy, ahol nem az az áldozat, akire számítunk, nem az a gyilkos, akire számítunk és nem az az indíték, amire számítunk. Nézd meg a Netflixen! A legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték.
#5

48 Szöszi  (2022)

(11) (3)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

Netflix

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»

Fedezd fel egy egyszerre ismert és ismeretlen életet Andrew Dominik rendező merészen fantáziadús filmjében, amely Marilyn Monroe, a hollywoodi ikon összetett életét vizsgálja meg. A Netflix műsorán szeptember 28-tól látható, Joyce Carol Oates azonos című regényén alapuló Szöszi című filmben Ana de Armas alakítja Marilyn Monroe-t, az oldalán pedig feltűnik még Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel és Julianne Nicholson. Nézd meg a Netflixen! A legjobb női főszereplő kategóriában jelölték.
#4

81 Pinokkió  (2022)

(7) (3)

animáció | családi | dráma | fantasy | musical

Netflix

A klasszikus mese sötét hangulatú animációs változata az ikonikus rendező, Guillermo del Toro tolmácsolásában. több»

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro zenés stop-motion kalandfilmként gondolta újra Pinokkió klasszikus olasz meséjét. Kövesd Pinokkió csintalan kalandjait, miközben arra törekszik, hogy igazi kisfiú váljon belőle. Már nézhető a Netflixen. A legjobb animációs film kategóriában jelölték.
#3

akció | dráma | háborús | történelmi

Netflix

Egy fiatal német katona az első világháború nyugati frontján borzasztó események tanúja és elszenvedője lesz, melyek során kénytelen megtapasztalni a velőig hatoló szorongás... több»

A Nyugaton a helyzet változatlan egy fiatal német katona lebilincselő történetét meséli el az I. világháború nyugati frontján. Paul és társai a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé, miközben a saját és társaik életéért küzdenek a lövészárkokban. Edward Berger rendező filmje Erich Maria Remarque azonos című, világhírű bestsellerén alapul. Megnézheted a Netflixen. Jelölték a legjobb film, a legjobb kosztüm, a legjobb operatőr és a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában.
#2

72 Pirula Panda  (2022)

(19) (7)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

A 13 éves Mei Lee egyébként is különc lánynak számít a suliban, a kamaszkori gyötrelmek azonban csak még jobban megnehezítik az életét, ráadásul neki továbbra is muszáj... több»

A Disney és a Pixar filmjének főhőse az öntudatos, különc 13 éves lány, Mei Lee, akinek a gyötrelmekkel teli kamaszkorba lépve is muszáj lenne anyukája szófogadó kislányának maradnia. Túlontúl féltő szülője ugyanis igyekszik mindig gyermeke közelében lenni – ami meglehetősen kényelmetlen, mi több, rémisztő helyzeteket szül egy tinédzsernek. És mintha az érdeklődésében, kapcsolataiban és testében bekövetkező változások nem volnának éppen elegek, ha Mei Lee akármikor is izgalomba jön (vagyis szinte MINDIG), hatalmas vörös pandává puffad! Megnézheted a Disney+-on. A legjobb animációs film kategóriában jelölték.
#1

78 Elvis  (2022)

(38) (24)

dráma | életrajzi | zenés

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Elvis Presley-t a rajongók egyszerűen csak A királyként említik, a legendás sztár élete és munkássága pedig zenészek generációit inspirálta. Ezúttal pedig egy olyan... több»

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát. Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat… Az HBO Maxon keresd. Jelölték a legjobb férfi főszereplő, a legjobb kosztüm, a legjobb smink és frizura, a legjobb vágás, a legjobb operatőr és a legjobb film kategóriában is!