Itthon is tarolt a már milliárdos Bosszúállók 3

Tovább döntögeti a rekordokat a Marvel szuperprodukciója, a nézők a második hétvégén is özönlöttek a filmre.

Magyarországi box office

Ezen a hétvégén sem volt kihívója a mozikban a Végtelen háborúnak. A Marvel szuperhősfilmje, mely a hétvégén minden korábbinál hamarabb érte el az 1 milliárd dolláros mérföldkövet több mint 600 millió forinttal gyarapította idehaza a stúdió kasszáját. A filmre 83 ezren váltottak jegyet a hétvégén, bő ötvenezerrel többen, mint a második helyet megszerző Hang nélkülre. Emily Blunt alacsony költségvetésű kritikus- és közönségkedvenc horrorjára 62,2 millió forint értékben váltottak jegyet a hazai mozizók. A hétvége egyik premierfilmje, a külföldön és itthon is meglepően pozitív fogadtatású Szűzőrség című vígjáték a harmadik lett a Taxi 5 előtt. A korábbi hazai sikerekhez képest az ötödik felvonás tízezer nézője gyakorlatilag bukásnak tekinthető.   

USA box office

Premierjének második hétvégéjén is magabiztosan végzett a bevételi listák élén a Bosszúállók: Végtelen háború. A film mindössze 9 nap alatt 450 milliót termelt az USÁ-ban, és csak 11 nap kellett neki, hogy világszinten átlépje az 1 milliárd dollárt, amire eddig még soha nem volt példa a filmtörténelemben. Ha csak az amerikai piacot nézzük, egyedül a Star Wars - Az ébredő Erő  tudott ennél jobb számokat produkálni ilyen kevés idő alatt, világszinten pedig egy sem. Ami a nemzetközi piacot illeti, a képregény adaptáció minden idők legjobb oroszországi premierhétvégéjét produkálta 17,6 milli dollárral, és már három nap alatt többet hozott, mint au Amerika kapitány: Polgárháború a teljes mozis pályafutása alatt. Az 1,16 milliárd dolláros összbevétellel a Bosszúállók 3 a hatodik olyan Marvel-mozi, ami átlépte az 1 milliárdos álomhatárt. 

Kimondottan jól nyitott a mozikban Kurt Russell és Goldie Hawn filmjének remake-je, a hamarosan a hazai mozikba is érkező Átejtve, mely 14,75 millióval zárt a hétvégét. Bár a filmért nem kimondottan rajongtak a kritikusok (30 százalék a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon), ez nem vette el a nézők kedvét. A kritikailag sikert arató, Charlize Theron és Mackenzie Davis főszereplésével bemutatott Tully azonban a várakozást alatt teljesített a kasszáknál, és 3,18 milliójával csak a hatodik helyet szerezte meg. 

A dobogó harmadik fokát Emily Blunt sikerhorrorja, a Hang nélkül szerezte meg 7,6 millióval. A mindössze 17 millióból forgatott produkció már 255 milliót termelt világszerte. 

A mezőny további részében nem történt jelentős változás az előző héthez képest, a Túl szexi lány a negyedik, a Rampage: Tombolás pedig a hatodik helyen végzett. Szinte hihetetlen, de a jövő héttől Blu-rayen és DVD-n is megvásárolható Fekete Párducnak továbbra is bérelt helye van az élmezőnyben 12 héttel a premierje után, és 1,3 milliárdot meghaladó összbevétellel a háta mögött.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

horror | krimi | thriller

Egy csapat rabló rájön, hogy abban a házban, amit ki akarnak rámolni, egy nőt tartanak fogva.  több»

$1,758,000    
#9

krimi | misztikus | vígjáték

Disney+

Amikor az Egyesült Államok és Kanada között területi viták robbannak ki, a Baromi őrjáratra hárul a feladat, hogy járőrszolgálatot alakítsanak ki a határ mentén.

$1,815,000    
#8

61 Felelsz vagy mersz  (2018)

(36) (12)

horror | thriller

A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló “felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy... több»

$1,885,000    
#7

73 Fekete Párduc  (2018)

(70) (51)

akció | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T’Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda... több»

$3,146,000    
#6

60 Pszichoanyu  (2018)

(8)

dráma | misztikus | vígjáték

Marlo (az Oscar-díjas* Charlize Theron) várandós, kétgyermekes édesanya, akit testvére (Mark Duplass) különös ajándékkal akar meglepni: egy éjszakai dadussal. Marlo eleinte... több»

$3,186,000    
#5

75 Rampage: Tombolás  (2018)

(71) (14)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Amikor három különböző állat megfertőződik egy veszélyes kórokozóval, egy primatológus és egy genetikus összefog, hogy megakadályozzák, hogy a teremtmények elpusztítsák... több»

$4,620,000    
#4

66 Túl szexi lány  (2018)

(32) (8)

romantikus | vígjáték

Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos... több»

$4,900,000    
#3

75 Hang nélkül  (2018)

(84) (36)

dráma | horror | sci-fi

SkyShowtime

Ismert világunkat rejtélyes és vérszomjas idegen lények szállták meg, amelyek a legkisebb neszre is felfigyelnek, így csapva le áldozatukra. Egy leleményes családnak azonban úgy... több»

$7,600,000    
#2

74 Átejtve  (2018)

(32) (10)

romantikus | vígjáték

HBO Max

Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának... több»

$14,750,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

$112,474,000