Szeptemberi filmajánló: Ezt a 11 új filmet neked is látnod kéne az ősz első hónapjában (mozi+streaming)

Mint minden évben, a szeptember is figyelemre méltó filmhónap marad, főként azért, mert nagyon sok egymást átfedő és egyidejűleg zajló filmfesztivál zajlik ilyenkor.

Ahogy Velence, Telluride és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál elkezdődik és véget ér, és a többi, például a Fantastic Fest és a New York-i Filmfesztivál is közeledik, rengeteg izgalmas filmet láthatunk a horizonton, még ha azok nem is kerülnek a mozikba, még néhány hónapig. A fesztiválőrület mellett rengeteg új megjelenést érdemes feljegyzeni, jelentős számban olyan címek premierjeivel, amelyeket idén először a Sundance-en játszottak, mint például a Cassandro.

#11

61 Az apáca 2  (2023)

(19) (5)

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»

#10

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A nagysikerű vigjáték harmaik felvonásában folytatódik Ian (John Corbett) és Toula (Nia Vardalos) fergeteges története. A folytatásban egy görögországi esküvő van napirenden,... több»

#9

61 Az Alkotó  (2023)

(36) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

A "Rogue One" és a "Monsters" rendezője, Gareth Edwards visszatér legújabb sci-fi filmjével, a "The Creator"-ral. John David Washington és Gemma Chan a főszereplők a filmben, amelyet Edwards és Chris Weitz közösen írt. A film egy olyan jövőben játszódik, amelyet az emberi faj és a mesterséges intelligencia erői közötti háború befolyásol, mivel egy embernek le kell vadásznia és meg kell ölnie a Teremtőt, aki kifejlesztett egy olyan fegyvert, amely elpusztíthatja az emberiséget. Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles és Allison Janney is szerepel a főszerepben.  Megjelenés: A mozikban szeptember 29-én a 20th Century Studios forgalmazásában.
#8

72 Hidegvér  (2023)

(20) (1)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Nichols, a kemény New England-i nyomozó rendíthetetlenül dolgozik egy olyan ügyön, amelyben semmi sem az, aminek látszik, és amely elkezdi lerombolni saját életének illúzióit. több»

A főszereplő Benicio Del Toro társszerzője, Grant Singer rendezi a történetet egy megrögzött nyomozóról, aki megpróbálja kideríteni az igazságot egy brutális gyilkossági ügyben, ahol semmi sem az, aminek látszik, és ezzel saját életének illúzióit is lerombolja. A thriller főszereplői Benicio Del Toro, Justin Timberlake, Eric Bogosian, Alicia Silverstone, Domenick Lombardozzi, Frances Fisher, Ato Essandoh, Michael Carmen Pitt, Karl Glusman és Matilda Lutz. Megjelenési dátum: Válogatott mozikban szeptember 29-én, majd október 6-án a Netflixen streamelve.  
#7

60 Feláldozh4tók  (2023)

(18) (9)

akció | háborús | kaland | thriller

Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone ismét összehozzák az elit zsoldoscsapatot, amelyhez most először csatlakozik Curtis „50 Cent” Jackson, Megan Fox,... több»

Scott Waugh rendezésében Sylvester Stallone és a fiúk újra itt vannak, hogy szétrúgják a seggüket. Ezúttal a The Expendables egy fegyverkereskedővel száll szembe, aki egy hatalmas magánhadseregnek parancsol. A főszerepekben Jason Statham, Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Iko Uwais, Randy Couture, Jacob Scipio, Levy Tran, Andy Garcia és Stallone. Megjelenési dátum: A mozikban szeptember 21-én a Lionsgate forgalmazásában.
#6

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

A Sundance nagy sikere, a "Fair Play", Alden Ehrenreich és Phoebe Dynevor főszereplésével, úgy tűnik, újraindítja az erotikus thrillereket. A film, amelyet Chloe Domont írt és rendezett nagyjátékfilmes rendezői debütálásában, egy fiatal, frissen eljegyzett párt követ, akiknek élete és kapcsolata a végsőkig feszül, miután váratlanul előléptetik őket a fedezeti alapnál, ahol mindketten dolgoznak. Eddie Marsan a duó főnökét alakítja. A film megjelenésének dátuma:  Szeptember 29-én korlátozott számban a Netflixen keresztül a mozikban, október 13-án a Netflixen.
#5

dráma | kaland | rövidfilm | vígjáték

Netflix

Többféle történet főszereplője Henry Sugar, aki egy ellopott könyv segítségével képes átlátni a tárgyakon és megjósolni a jövőt. több»

"A Fantasztikus Róka úr" már bizonyította, hogy Wes Anderson tökéletesen alkalmas Roald Dahl történeteinek adaptálására. Ezt megerősíti "Henry Sugar csodálatos története" című filmjével is, amelyben Henry Cukrot követi, aki elhatározza, hogy el akar sajátítani egy rendkívüli képességet, hogy csalni tudjon a szerencsejátékokban. A rendező Dahl-történeteken alapuló négyrészes antológiasorozatának első részében Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend és Richard Ayoade játszik.  Megjelenési dátum: A mozikban szeptember 20-án, majd szeptember 27-én a Netflixen.
#4

46 A gróf  (2023)

(4)

vígjáték

Netflix

A történet középpontjában Augusto Pinochet áll, aki nem halott, hanem egy megöregedett vámpír. Miután 250 évet élt ebben a világban, úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra... több»

Pablo Larraín rendező legújabb vad próbálkozásában a szürrealizmussal játszik. Az "El Conde" Augusto Pinochet diktátor történetét követi nyomon, úgy, mintha a tekintélyelvű nem halt volna meg, hanem vámpírrá vált volna. Most, 250 évvel később, készen áll arra, hogy továbbhaladjon, de visszatartják. A Larraín és Guillermo Calderón által írt szatírában Jamie Vader, Gloria Münchmeyer, Alfredo Castro és Paula Luchsinger játszik (olvassa el velencei kritikánkat).  Megjelenési dátum: Várhatóan a következő időpontban: Szeptember 15-én a Netflixen keresztül.
#3

76 Pénzeső  (2023)

(6) (3)

dráma | életrajzi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Keith Gill (Paul Dano) egy hétköznapi ember, aki hatalmas lavinát indít be azzal, hogy minden megtakarítását Gamestop-részvényekbe fekteti, majd erről posztol is a közösségi... több»

Az Én, Tonya és a Szörnyella rendezője, Craig Gillespie irányítja a Dumb Money című filmet Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D'Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Anthony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley és Seth Rogen főszereplésével. A film Ben Mezrich 2021-ben megjelent "Az antiszociális hálózat" című könyve alapján készült, és egy hétköznapi emberekből álló csoport valós történetén alapul, akiknek sikerül megfordítaniuk a forgatókönyvet a Wall Street ellen, és a GameStopot a világ legmenőbb vállalatává tenniük. Megjelenési dátum: A magyar mozikban szeptember 28-án.
#2

67 Szeánsz Velencében  (2023)

(19) (4)

dráma | horror | krimi | misztikus

Telekom TVGO

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»

Kenneth Branagh harmadszor is eljátssza Hercule Poirot nyomozót, közvetlenül a Halál a Níluson után. Branagh rendezi is a filmet, amely Agatha Christie "Halloweenkor buli" című regényén alapul, és amelyben az immár nyugdíjas Poirot-nak egy gyilkosságot kell megoldania, miközben egy szeánszon vesz részt. A nagyszámú szereplőgárdában többek között Jamie Dornan, Tina Fey, Kelly Reilly és Michelle Yeoh is szerepel. Megjelenés: A mozikban szeptember 15-én a 20th Century Studios forgalmazásában.
#1

55 Cassandro  (2023)

(1)

dráma

Amazon Prime Video

Cassandro igaz története, aki egy Saúl Armendáriz által megalkotott "egzotikus" karakter, egy El Pasó-i meleg amatőr birkózó, aki nemzetközi hírnévre tett szert. több»

Gael García Bernal napjaink egyik legjobb színésze, egy kaméleon, aki képes eltűnni számos eklektikus szerepében. A "Cassandro"-ban Saúl Armendárizt alakítja, egy meleg amatőr birkózót, aki Cassandróként, a "Lucy Libre Liberace-jeként" nemzetközi hírnévre tesz szert. Roger Ross Williams rendezi a filmet, amelyben Bernal mellett Roberta Colindrez, Perla De La Rosa, Joaquín Cosío, Raúl Castillo, El Hijo del Santo és Bad Bunny is szerepel. Szeptember 15-én a mozikban, majd szeptember 22-én a Prime Video-on keresztül nézhető.