Többféle történet főszereplője Henry Sugar, aki egy ellopott könyv segítségével képes átlátni a tárgyakon és megjósolni a jövőt.

W. A. 2023-as sorozatából utolsónak néztem meg ezt a darabot, ez kicsit hosszabb a többinél, több mint 40 perc, de így is feszesebbre van vágva, mint egy nagy film, ami a rendező megszokott megoldásaival kombinálva egy nagyon jól nézhető, végig szórakoztató élményt nyújtott. Nagy filozófiai mondanivalót nem kell keresni benne, Dahl írásainak nem a mélyenszántás a célja, de kisebb gondolatokat el lehet csípni, pl. itt Sugar úgy tett szert a képességére, hogy egy lopott könyv alapján gyakorolt, aztán az eredeti céltalan mohóságát lecserélte egy jótékony életcélra, amiből ki-ki levonhatja a kis tanulságait, ha arra van ingere, de puszta kikapcsolódásként is klassz filmecske.
Bevallom, kifejezetten bírom az ilyen típusú filmeket. Ki-kitekintés a kamerán át a néző felé, saját cselekedetek narrálása. Ez a történet szórakoztató és elgondolkodtató. Ez a film egy négyrészes rövidfilmszéria első része. A többi rész: „The Swan”,... Több
37 perces, levegővétel nélküli rövidfilm. Egy nagy ötlet, a maga módján érdekfeszítő, sőt izgalmas. Olyan formabontó mese, vagy inkább vízió, amiben mindent meg is mutatnak. A történetet olyan jelenetekkel ábrázolják, amelyekről kiderült, hogy színházi díszletek, amelyeket minden epizód végén szétszednek és elvisznek. Kétdimenziós, szokatlan, bár mindig szellemes alkotás. Nagyfilmnek túl sok és unalmas lenne. Ez a filmes bűvésztrükk nem animált – a színészek élőszereplősek, minden színész közvetlenül a kamerába szól, narrátorként és karakterként szolgálnak egyszerre.
Wes Anderson sorozatának negyedik darabjaként láttam ezt az alkotást. Most vagy sikerült hozzászoknom a stílusához, vagy csak a története volt érdekesebb az előzőeknél, de ez kifejezetten tetszett.
Régen láttam már ehhez hasonló történetmesélést, és micsoda szereplőgárda, te jó ég! Lehetett volna egy picit hosszabb, de így is egy kerek filmet kaptunk.