84% 80 szavazat
Henry Sugar csodálatos története

Henry Sugar csodálatos története

The Wonderful Story of Henry Sugar
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
14
Szereplők (14)
7
Képek (7)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
1
Díjak (1)
Filmkritika
15
Cikkek (15)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Többféle történet főszereplője Henry Sugar, aki egy ellopott könyv segítségével képes átlátni a tárgyakon és megjósolni a jövőt.

(szarka84)

Rendező: Wes Anderson
Forgatókönyvíró: Wes Anderson, Roald Dahl
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2023.09.01. | Netflix (2023.09.28.)
 
2024.02.14 halottnemet

legújabb vélemény

Nagyon aranyos!

Ez egy nagyon aranyos Wes Anderson-film, amely 3 másik rövidfilmmel együtt elérhető a Netflixen. Szerintem ez egy nagyon jó film lett. Nézzétek meg! Felnőtteknek is ajánlom!

0
 
2023.10.16 JRD

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bevallom, kifejezetten bírom az ilyen típusú filmeket. Ki-kitekintés a kamerán át a néző felé, saját cselekedetek narrálása. Ez a történet szórakoztató és elgondolkodtató. Ez a film egy négyrészes rövidfilmszéria első része. A többi rész: „The Swan”,... Több

0
 
2023.10.19 Ahoj poplacsek

9/10, tök jó

W. A. 2023-as sorozatából utolsónak néztem meg ezt a darabot, ez kicsit hosszabb a többinél, több mint 40 perc, de így is feszesebbre van vágva, mint egy nagy film, ami a rendező megszokott megoldásaival kombinálva egy nagyon jól nézhető, végig szórakoztató élményt nyújtott. Nagy filozófiai mondanivalót nem kell keresni benne, Dahl írásainak nem a mélyenszántás a célja, de kisebb gondolatokat el lehet csípni, pl. itt Sugar úgy tett szert a képességére, hogy egy lopott könyv alapján gyakorolt, aztán az eredeti céltalan mohóságát lecserélte egy jótékony életcélra, amiből ki-ki levonhatja a kis tanulságait, ha arra van ingere, de puszta kikapcsolódásként is klassz filmecske.

0
 
2023.09.29 szemtelen

Filmes bűvésztrükk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

37 perces, levegővétel nélküli rövidfilm. Egy nagy ötlet, a maga módján érdekfeszítő, sőt izgalmas. Olyan formabontó mese, vagy inkább vízió, amiben mindent meg is mutatnak. A történetet olyan jelenetekkel ábrázolják, amelyekről kiderült, hogy színházi díszletek, amelyeket minden epizód végén szétszednek és elvisznek. Kétdimenziós, szokatlan, bár mindig szellemes alkotás. Nagyfilmnek túl sok és unalmas lenne. Ez a filmes bűvésztrükk nem animált – a színészek élőszereplősek, minden színész közvetlenül a kamerába szól, narrátorként és karakterként szolgálnak egyszerre.

0
 
2023.10.07 Fikatours_blogger

Wes Anderson sorozatának negyedik darabjaként láttam ezt az alkotást. Most vagy sikerült hozzászoknom a stílusához, vagy csak a története volt érdekesebb az előzőeknél, de ez kifejezetten tetszett.

0
 

Ez Wes Anderson első filmje, amit egy streamingszolgáltatónak készített.Szerző: Hupka Adrián

#1
 

A fantasztikus Róka úr (2009) után ez Wes Anderson második Roald Dahl-történet adaptációja.Szerző: Hupka Adrián

#2