TOP10: Ezek a filmek uralják a magyar Netflixet

Milyen filmeknek szavaztak bizalmat a hazai nézők a Netflixen az elmúlt napokban? Mutatjuk a top10-et!

Az új slasher horror, A félelem utcája első része végig dominált az elmúlt hétben, de a hazai nézők Kevin Hart drámai oldalára is nagyon kíváncsiak voltak, és a top3-ba egy romantikus vígjáték is befért Emilia Clarke főszereplésével.

Az utóbbi hetek egyik legnagyobb sikerfilmje, A kívánságsárkány továbbra őrzi előkelő helyét a top10-ben, hozzá csatlakozott a sokak által máig a legjobb videojáték adaptációnak tartott Warcraft is, melynek folytatására hiába várnak már a rajongók évek óta. De ez még nem minden, további két animációs film, egy bukott akció sci-fi és egy friss Netflixes vígjáték is helyet harcolt magának a legnépszerűbb produkciók között. Íme a lista minden fontos információval, előzetesekkel és egy-egy rövid ajánlóval.

Ha valamelyikről lemaradtál volna, vagy csak kedvet kaptál hozzá, látogass el a film mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, ha van előfizetésed a Netflixen. 

#10

51 Skylines  (2020)

(2)

akció | kaland | sci-fi

Amikor egy vírus azzal fenyeget, hogy a földön élő barátságos idegen hibrideket az emberek ellen fordítja, Rose Corley kapitány küldetésre indul elit zsoldos csapatával az idegen... több»

A hazai nézők ki vannak már éhezve egy jóféle sci-fire, bár a Skylines-szal nem biztos, hogy megtalálják a számításaikat. Elősosorban VOD-ra szánt produkcióról beszélünk, a mozis futása alatt mindössze 170 ezer dollárt tudott összekalapozni, és sokáig valószínűleg nem is marad majd meg az emlékezetünkben. Ezzel a résszel ért véget a Skyline-trilógia, nálunk a mafabon 43 százalékos értékelést kapott, ami azért sokat elárul. Mindenesetre épp elegen nézték ahhoz, hogy az elmúlt egy hétben ott legyen a top10-ben. 
#9

animáció | családi | fantasy | horror | vígjáték

Netflix | HBO Max

A rémisztő hagyományokat ápoló Addams családról szóló animációs mozifilmben a galád családtagoknak sajátos, olykor gyalázatos elképzelése van a jószomszédi viszonyról.     több»

Idén érkezik az Addams Family animációs film folytatása, talán már a várakozásnak is köszönhető, hogy az első rész bekerült a streaming szolgáltató legnézettebb produkciói közé. A 2019-es film ugyan a mozis premierjekor nem nyűgözte le sem a nézőket, sem a kritikusokat, de a modernizált adaptáció úgy tűnik, élt a második esély lehetőségével, és még éppen helyet szerzett magának a legnépszerűbb tíz film között. 
#8

78 Kung Fu Panda 3  (2016)

(25) (9)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

SkyShowtime

A Kung Fu Panda 3-ban tovább folytatódnak Po, a legendás kung-fu harcos panda kalandjai, melyek során két hatalmas, ámbár egymástól nagyon különböző kihívással kell... több»

A top10-be három animációs/családi film is belefért, amire nem gyakran van példa a Netflixen. A Kung Fu Panda trilógiát valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk, ha pedig hihetünk a Dreamworksnek, ezzel véleg le is zárult a történet. A film könnyedén hozza az első két rész színvonalát, egyedül vagy családdal is érdemes nekiülni.  
#7

58 Tudsz titkot tartani?  (2019)

(12) (5)

romantikus | vígjáték

Telekom TVGO

A zuhanó repülőn ülő Emma halálfélelmet érez. Úgy gondolja, utolsó perceiben ki kell adnia magából régóta őrizgetett titkait, s jobb híján egy utastársával osztja meg... több»

Alexandra Daddario vígjátékát a magyarországi mozikban is láthattuk, és bár akkor elég kevesen váltottak rá jegyet idehaza, és külföldön sem aratott nagy sikert, a film már múlt héten bebetonozta magát a Netflix top10-es mezőnyébe. Sophie Kinsella regényének adaptációja.
#6

romantikus | vígjáték

Netflix

Andrea Singernek a stand up az élete, a fiatal nő eddigi élete során a pályafutását még a magánélete oltárán is feláldozta. Azonban amikor rátalál álmai hercegére, minden... több»

Egy könnyed, bár meglehetősen vegyes fogadtatású vígjáték a Netflix saját gyártású produkciói közül. Iliza Shlesinger neve a hazai közönségnek talán nem mond sokat, de a tengerentúlon rendkívül sikeres humoristáról van szó, aki simán viszi a hátán a filmet, és nem lepődnénk meg, ha nem utoljára hallottunk volna róla. 
#5

78 Warcraft: A kezdetek  (2016)

(53) (17)

akció | fantasy | kaland

Hogy megmentsék népüket a kihalástól, az orkok elhatározzák, hogy kolonizálnak egy másik világot, csakhogy szemben találják magukat az emberek királyával, Llayne Wrynnel, aki... több»

Bár a filmet gyakorlatilag a kínai piac mentette meg a teljes bukástól, és a tervezett trilógiából sem lett semmi (egyelőre), a Warcraft sok rajongót szerzett, és sokan máig a legjobb (bár nem hibátlan) videojáték adaptációnak tartják. Öt éve mutatták be a mozik, most a Netflixen bizonyította, hogy érdemes elmerülni ebben a fantasy világban. 
#4

84 A kívánságsárkány  (2021)

(10) (3)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy modern tündérmese, amelyben egy fiúra rátalál a szerencse, egy varázslatos sárkány ugyanis minden álmát valóra válthatja.

Jackie Chan animációs filmje jött, látott és győzött, nem is érdemtelenül. Bár animációs filmről van szó, egyáltalán nem csak a legfiatalabb közönségnek szól: egy történet a barátságról és a társadalmi osztályok közti különbségről, látványos animációs köntösben, jó nagy adag humorral.
#3

87 Mielőtt megismertelek  (2016)

(76) (7)

dráma | romantikus

HBO Max

Lou Clark egy vidám, ámde céltalan 26 éves nő, aki egyik munkahelyén sem képes hosszabb időt eltölteni. Életében gyökeres változás áll be, mikor egy kastélyban egy lebénult... több»

A Trónok harca sztárjának, Emilia Clarke filmje még 2016-ban került a mozikba, de most új életre kapott a Netflixen. A romantikus, drámai és vígjáték elemekkel is átszőtt film Thea Sharrock rendezői debütálása, mely kellemes kikapcsolódást ígér a valamivel több mint másfél órás játékideje alatt.
#2

71 Apaság  (2021)

(10) (6)

dráma | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

Miután a felesége belehalt a szülésbe, egy özvegy férfi kénytelen egyedül nevelni a kislányát. Mindent megtesz, hogy stabil életet és jövőt biztosítson a lányának, az élet... több»

Kevin Hart ezúttal valami tőle szokatlan filmmel rukkolt elő, melyben azért ott van a humor, de nagyon erős a drámai vonal. Úgy fest, Hartnak nem is állnának rosszul a komolyabb szerepek, és a film sikere azt mutatja, hogy a nézők sem gondolják nagyon másképp.
#1

horror | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magá biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R.L. Stine könyvsorozatának... több»

A Netflix valamire ráérzett, amikor rögtön trilógiát rendelt A félelem utcájából. Az első rész azonnal berobbant a top10-be, és egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik az első helyről. De közben itt a folytatás is. Hatásos, kellemes salsher horror, ami nem tör ki a skatulyákból, de kétségkívül van benne valami, ami ott tartja a nézőket a képernyő előtt.