Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Csokoládé


(Chocolat)

Tartalom

A Csokoládé című francia filmdráma egy 19. században élt fekete bőrű cirkuszi mutatványos felemelkedését és hihetetlen sikertörténetét meséli el. Rafael Padilla, a kubai származású cirkuszi művész volt az első színesbőrű férfi a porondon. Barátjával, Footit-tel közös műsorszáukkal bejárták egész Franciaországot, majd Párizsban igazi sztárokká váltak. Csokoládé a kor olyan emblematikus személyiségeit is megihlette, mint Toulouse Lautrec vagy a Lumiére-fivérek.

(forgalmazza: Mozinet)

(erare)
2016. 04. 23. 22:41 

Szeretem Omar Sy-t, de a forgatókönyv egyszerűen nem jó ütemben súlyozta a történéseket, és hosszúra is sikerült a film. A komédiás részeken pedig jól szórakoztak akkoriban, de nekünk sajnos ez már nem éri el a vicces szintet bohóckodásból.

2016. 04. 21. 12:25 

A világ első színes bőrű nevettetőjének élete tele van mélységekkel és magasságokkal, de ez csak mérsékelten köszön vissza Roschdy Zem filmjében. A franciáknál hatalmas siker volt, azért mi is szerettük. Omar Sy bohócnak sem rossz, de ezúttal Charlie Chaplin unokájának alakítása miatt fogunk emlékezni a filmre.

2016. 02. 22. 11:46 

Nem rossz film ez, de azért néhányszor rá kellett lesnem az órámra, mert a helyzet az, hogy hosszabb, mint kellene. Nem sokkal, de amikor már figyelnem kell az időt tudom, hogy nem vagyok teljesen együtt a filmmel. Az előttem szóló említette az alakításokat, az igaz, viszont én nem tudok közepesnél jobbat adni rá.

Omar Sy

mint Chocolat

James Thiérrée

mint Footit (as James Thiérrée)

Clotilde Hesme

mint Marie

Olivier Gourmet

mint Oller

Frédéric Pierrot

mint M. Delvaux

Noémie Lvovsky

mint Mme Delvaux

Alex Descas

mint Victor
Revizor: TÚL FINOM
A színész-rendező Roschdy Zem pazar kiállítású életrajzi filmet forgatott a francia cirkuszvilág egyik legtragikusabb figurájáról. Könnyű, érzelgős, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas mozi ez, melynek nagyon nem szabadna ennyire könnyednek, érzelgősnek, könnyen fogyaszthatónak lennie. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.
VOX: Csokoládé
Az első európai fekete bohóc történetében benne volt egy fontos film lehetősége, ám ezzel a lehetőséggel nem tudtak élni az alkotók. 60/100
Hetediksor: Micsoda cirkusz
A világ első színes bőrű nevettetőjének élete tele van mélységekkel és magasságokkal, de ez csak mérsékelten köszön vissza Roschdy Zem filmjében. Az egyszerű történetmesélésnél valamivel több, de a ziccereket rendre kihagyja. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.