Az első két epizóddal indul a sorozat, az új részek pedig hetente érkeznek majd a felületre.

Percy Jacksonnak veszélyes próbát kell kiállnia. Szörnyek célpontjaként nagy sietve és isteneket átverve utazza át egész Amerikát, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámtőrjét, és megállítson egy kitörőben lévő háborút. Miután elveszíti anyját, Percy a félvér táborban húzza meg magát, mely félisten gyerekeknek nyújt menedéket. 

Itt azonban bizonyítania kell, és ráébredve, hogy maga is félisten, szembe kell néznie származásával. Ez az út egészen az alvilágig vezeti Percyt, ahová társai Annabeth és Grover kísérik. 

Utazása egyre közelebb hozza Percyt a válaszokhoz, amiket igazán keres: hogyan illeszkedjen be egy olyan világba, ahol nem érzi otthon magát, találkozhat-e újra anyjával, és megismerheti-e valódi sorsát.

A Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson and The Olympians) sorozat főszereplője Walker Scobell (Percy Jackson), Leah Sava Jeffries (Annabeth Chase) és Aryan Simhadri (Grover Underwood). Az executive producere és a könyvsorozat szerzője, Rick Riordan, executive producer és társalkotó Jonathan E. Steinberg, Dan Shotz, Rebecca Riordan, Ellen Goldsmith-Vein, Bert Salke, D.J. Goldberg, Jeremy Bell, Jim Rowe, Anders Engstrom, Craig Silverstein és Joe Tracz társproducer. y

A sorozat vendégszereplői többek között Lin-Manuel Miranda, Adam Copeland, Jason Mantzoukas, Timothy Omundson, Suzanne Cryer, Jessica Parker Kennedy, Olivea Morton, Azriel Dalman, valamint a sorozat visszatérő sztárjai Charlie Bushnell, Dior Goodjohn, Virginia Kull, Glynn Turman és Timm Sharp.

A széria remek kritikai fogadtatásban részesült, a RottenTomatoes kritia aggregátor portálon 97 százalékon áll. 

akció | családi | dráma | kaland

A sorozat Rick Riordan azonos című könyvsorozatán alapul, amely egy 12 éves félistenről, Percyről szól, akinek feladata Zeusz ellopott villámának visszaszerzése, hogy... több»