0 százalék - Nem csak a mozikban, a Rottenen is hatalmas bukás a GottiA kép forrása: https://movieweb.com/gotti-movie-0-rotten-tomatoes-john-travolta/

Amerikában a múlt héten került a mozikba a Gotti - John Travolta főszereplésével, és bár 1 és 2 millió dollár közötti nyitóhétvégi bevételre számított a stúdió, ez nem igazán jött össze. A filmet amúgy mindössze 503 moziban mutatták be, vagyis erősen limitált premiert kapott, de talán nem véletlen.

A film ugyanis nem csak a pénztáraknál produkált buktát, hanem a filmes véleményező oldalon, a RottenTomatoes-on, ahol jelen pillanatban 0, azaz nulla százalékon áll, 23 értékelés alapján. A kommentekből pedig úgy tűnik, hogy ha lehetne negatív százalékot adni, akkor már bőven mínuszban lenne az alkotáss.

Az életrajzi film középpontjában a legendás bűnöző, John Gotti áll, illetve életének és családjának közel harminc évtizede, ami alatt az egyik legbefolyásosabb alvilági és üzleti figurává küzdötte fel magát. A főszereplő Travolta mellett olyan nevek tűnnek fel a filmben, mint Kelly PrestonStacy KeachAdam HicksPruitt Taylor VinceChris Mulkey és Michael Woods – a filmet pedig végül Kevin Connolly rendezte.

Azért végül, mert az hosszú évek alatt elkészült produkció számos stábváltást megélt: cserélődött a rendező és a szereplők is – példának okáért Joe Pesci neve is felmerült az egyik szereppel kapcsolatban, ám végül mégsem szerepelt a filmben, annak ellenére, hogy ezért hízott 30 kilót, és utólag be is perelte a Fiore Films-t.

A film producere Marc Fiore volt, aki eddig mindössze egy filmmel büszkélkedhetett: a One, Two, Many című romantikus vígjátékkal, illetve Fay Devlin építőipari mágnás. A film értékelései alapján tehát pénz volt az alapanyagra, tehetség és kreativitás pedig nem igazán.

Az egyik komment egyenesen azt mondja, hogy inkább ébredne egy levágott lófejjel egy ágyban, minthogy megint meg kelljen néznie a filmet… Ki tudja. Lehet, hogy a trash kedvelőinek mégiscsak tetszeni fog majd az elbaltázott maffiafilm. Ha láttad, írd meg nekünk a véleményed!