Jude Law (galériánkban) kétésgtelenül napjaink egyik legsokoldalúbb színészének számít, aki az elmúlt évek folyamán számos alkalommal bizonyította, hogy szinte bármilyen szerepet el tud játszani. Law a mai nap ünnepli ötvenedik születésnapját, ez alkalomból pedig össze is gyűjtöttünk tíz olyan érdekességet róla, amelyet valószínűleg még a legnagyobb rajongói közül is csak kevesen tudtak róla. 

1. Valójában David Jude Heyworth Law néven született 1972-ben Londonban, Angliában. A közönség viszont már Jude Law-ként ismerhette meg.

2. Kétségtelenül egy sokoldalú színész, aki filmes és színházi munkáiról egyaránt ismert. Számos díjat és jelölést kapott alakításaiért, többek között a legjobb színésznek járó BAFTA-díjat A tehetséges Mr. Ripley című filmben nyújtott alakításáért és a legjobb színésznek járó Tony-díjat a Hamlet című darabban nyújtott alakításáért.

3. Tehetséges zenész is, több zenekarban is dobolt, többek között a The Electric Hoax nevű punk rock zenekarban.

4. A színészi és zenei karrierje mellett Law a modellkedéssel is foglalkozott. Olyan márkák kampányaiban szerepelt, mint a Dior Homme és a Burberry.

5. Filmográfiája igencsak változatos, karrierje során a legkülönfélébb karaktereket alakította, a Harry Potter-franchise legendás varázslójától, Dumbledore-tól kezdve az A. I. Mesterséges értelem című filmben szereplő roboton keresztül egészen Dr. Watsonig a Sherlock Holmes-filmekben és még hosszan sorolhatnánk.

6. Szenvedélye az építészet és a dizájn, sőt, saját otthonát is maga tervezte Londonban.

8. Sikeres színészi karrierje mellett Law a magánéletéről és kapcsolatairól is ismert. Law-nak összesen hat gyermeke született négy különböző nőtől. Három gyermeke van volt feleségétől, Sadie Frosttól, és egy-egy gyermeke Samantha Burke-től, Catherine Hardingtól és Phillipa Coantól.

8. Közsmert emberbaráti munkájáról, és karrierje során számos jótékonysági szervezetet támogatott. 2004 óta védnöke a National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) nevű szervezetnek, és olyan ügyeket is támogatott, mint gyors éghajlatváltozás enyhítése és a menekültek jogai.

9. Sikeres és elismert színpadi színész, és számos produkcióban szerepelt a londoni West Enden és a Broadwayn. A Hamletért kapott Tony-díj mellett a kritikusok elismerését is megkapta a Les Parents Terribles-ben, a Indiscretions-ben és az Anna Christie-ben nyújtott alakításaiért.

10. Sikeres színészi karrierje ellenére Law bevallotta, hogy még mindig ideges az előadások előtt, és azt mondta, hogy minden egyes szerepre új kihívásként tekint. Azt is kijelentette, hogy színészként folyamatosan tanul és fejlődik, és alig várja, hogy tovább fejlődjön a karrierje során.