Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

A tehetséges Mr. Ripley (1999)

The Talented Mr. Ripley
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
BalogJoe   2020. 08. 23.

legújabb vélemény

0
A címszereplő kilóg...

Először tv-ben láttam a filmet (a címlistára kapcsolódtam be csak, egy hajnali órán). Lassan csordogált a történet, azt hittem, valami szerelmi háromszöges posványt fogok látni, minőségi szereplőkkel. Aztán: Bummm! Nemcsak nálam, hanem Matt Damon-nál is, és evezőlapáttal tett Jude Law filmbeli további sorsáról, amitől beindul egy vérbeli thriller! Stephenkingi fokozással.Hatalmas film kerekedett belőle, amit kismillószor megnéztem azóta. A "mellékszereplő" Philip Seymour Hoffman játékát is figyelmébe ajánlom mindenkinek, a főszereplők mellett... Kritika - nálam - csak Matt Damon-t illeti, aki nem színész. De mindenki más TÖKÉLETES! Utóirat: magyar szinkronnal is tökéletes. Nagyon sajnálom, hogy a rendező-író halála végett már nem láthatunk ilyenféle remekművet tőle. Pedig erre Hitchcock is csettintene.

 
indingo   2019. 06. 23.

0

Remek film, remek színészekkel. A története nagyon jól építkezik. Meglepő lépések sorozata. Tetszett a főszereplő jellemfejlődése és ahogy könyörtelenül átgázolt mindenkin.


 
Deku   2017. 10. 25.

0

Egyszerűen fogalmazva tetszetős és szerethető volt a film nekem nagyon tetszett. Maga a film egész aranyos kis hangulatot teremt maga körül és ettől kapja meg az egész báját.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 06.

0

Tom Ripley története nem mindennapi. A kidolgozottság és a véletlenek vezette cselekvések mozgatórugóján ugrál a film. Kriminek nagyon jó szerelmes történetnek is elmegy, van benne intrika dögivel. Nem nagyon lehet rosszat mondani rá, egy igen jól m... több»

 
Berto49   2017. 05. 18.

0

Egy amerikai remake, a „Ragyogó napfény” után A. Minghella újragondolta és adaptálta az egyik kedvenc írónőm (direkt nem teszem hozzá a krimi szót!) P. Highsmith zseniális regényét, igazi sztárparádéval (Damon, Law, Paltrow, Blanchett). A megvalósítás méltó a megismételhetetlen könyvhöz.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Unalmas,hosszú,vontatott,és kissé visszatetsző film.Unom,hogy szinte minden filmbe bele kell tuszkolni a melegeket,vagy a leszbikusokat. Nem ajánlott.

 
TribeBubu   2018. 10. 08.

1

Alapvetően ötletes, kanyaros és elborult egy film, de a vontatottsága és indokolatlan hosszúsága miatt untatott. Illetve ez a meleg vagy biszexuális téma is taszít engem. Mindazonáltal a színészek és a rendező remek munkát tudhatnak maguk mögött, szó... több»

Galéria (51)

Matt Damon

Videók (1)

A film összbevétele 128 798 265 dollár volt (imdb.com).

 

Tom Ripleynek kék amerikai útlevele van, ami az új szabvány. A film viszont az 50-es években játszódik, amikor zöld színűek voltak az amerikai útlevelek.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Anthony Minghella megtudta, hogy Cate Blanchett jelentkezett Meredith szerepére nem hogy neki adta a szerepet, de ki is bővítette azt.

(dailyfilmsan)
 

Tom Ripley karaktere, ahogyan a könyvben, is víziszonnyal küzd.

(dailyfilmsan)
 

A New York-i jeleneteket eredetileg Rómában vették fel, de nem lettek elég hitelesek, ezért újra kellett venni őket, akkor már tényleg New Yorkban.

(dailyfilmsan)
 

Eredetileg Tom Cruise lett volna az első számú választás Ripley szerepére, de miután Anthony Minghella megnézte a Good Will Hunting-ot Matt Damont akarta.

(dailyfilmsan)
 

Patricia Highsmith azonos nevű regényén alapszik. A könyvnek folytatásai is vannak ilyen például a Ripley's Game, Ripley a mélybe, Ripley és a maffiozók.

(dailyfilmsan)
 

Matt Damon saját filmjei közül, ezt tartja a kedvencének.

(dailyfilmsan)
 

Míg Jude Law szaxofonozni, addig Matt Damon zongorázni tanult meg a film miatt.

(dailyfilmsan)
 

Amikor felcsendül a My Funny Valentine című dal a filmben, akkor valóban énekel Matt Damon, és az ő hangját is hallhatjuk.

(dailyfilmsan)
 

Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)