Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

A tehetséges Mr. Ripley (1999)

The Talented Mr. Ripley
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
indingo   2019. 06. 23.

Remek film, remek színészekkel. A története nagyon jól építkezik. Meglepő lépések sorozata. Tetszett a főszereplő jellemfejlődése és ahogy könyörtelenül átgázolt mindenkin.

 
Deku   2017. 10. 25.

Egyszerűen fogalmazva tetszetős és szerethető volt a film nekem nagyon tetszett. Maga a film egész aranyos kis hangulatot teremt maga körül és ettől kapja meg az egész báját.


 
Berto49   2017. 05. 18.

Egy amerikai remake, a „Ragyogó napfény” után A. Minghella újragondolta és adaptálta az egyik kedvenc írónőm (direkt nem teszem hozzá a krimi szót!) P. Highsmith zseniális regényét, igazi sztárparádéval (Damon, Law, Paltrow, Blanchett). A megvalósítás méltó a megismételhetetlen könyvhöz.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 06.

Tom Ripley története nem mindennapi. A kidolgozottság és a véletlenek vezette cselekvések mozgatórugóján ugrál a film. Kriminek nagyon jó szerelmes történetnek is elmegy, van benne intrika dögivel. Nem nagyon lehet rosszat mondani rá, egy igen jól megírt történet. Szimbolikus jelenetek és átitatott olasz hangulat a mérvadó a film nagyján. Ripley nagyon okos és megfontolt ember aki belesétál az élet csapdájába. A regényből kilépve, Matt Damon keltette életre őt, nem is rosszul. Véleményem szerint élvezetes film nálam kap még egy + csillagot mert az olasz jelenetek valóban elhitették velem valódiságukat.

 
TomÁcs   2019. 09. 23.

Ez de jó film volt. A története nagyon lendületes, sok minden történik benne. Változatosak a karakterek.

Matt Damon

A film összbevétele 128 798 265 dollár volt (imdb.com).

 

Tom Ripleynek kék amerikai útlevele van, ami az új szabvány. A film viszont az 50-es években játszódik, amikor zöld színűek voltak az amerikai útlevelek.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Anthony Minghella megtudta, hogy Cate Blanchett jelentkezett Meredith szerepére nem hogy neki adta a szerepet, de ki is bővítette azt.

(dailyfilmsan)
 

Tom Ripley karaktere, ahogyan a könyvben, is víziszonnyal küzd.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.