Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81

A tehetséges Mr. Ripley (1999)

The Talented Mr. Ripley
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
TomÁcs   2019. 09. 23.

legújabb vélemény

Ez de jó film volt. A története nagyon lendületes, sok minden történik benne. Változatosak a karakterek.

 
indingo   2019. 06. 23.

Remek film, remek színészekkel. A története nagyon jól építkezik. Meglepő lépések sorozata. Tetszett a főszereplő jellemfejlődése és ahogy könyörtelenül átgázolt mindenkin.


 
Deku   2017. 10. 25.

Egyszerűen fogalmazva tetszetős és szerethető volt a film nekem nagyon tetszett. Maga a film egész aranyos kis hangulatot teremt maga körül és ettől kapja meg az egész báját.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 06.

Tom Ripley története nem mindennapi. A kidolgozottság és a véletlenek vezette cselekvések mozgatórugóján ugrál a film. Kriminek nagyon jó szerelmes történetnek is elmegy, van benne intrika dögivel. Nem nagyon lehet rosszat mondani rá, egy igen jól megírt történet. Szimbolikus jelenetek és átitatott olasz hangulat a mérvadó a film nagyján. Ripley nagyon okos és megfontolt ember aki belesétál az élet csapdájába. A regényből kilépve, Matt Damon keltette életre őt, nem is rosszul. Véleményem szerint élvezetes film nálam kap még egy + csillagot mert az olasz jelenetek valóban elhitették velem valódiságukat.

 
Berto49   2017. 05. 18.

Egy amerikai remake, a „Ragyogó napfény” után A. Minghella újragondolta és adaptálta az egyik kedvenc írónőm (direkt nem teszem hozzá a krimi szót!) P. Highsmith zseniális regényét, igazi sztárparádéval (Damon, Law, Paltrow, Blanchett). A megvalósítás méltó a megismételhetetlen könyvhöz.

 
TribeBubu   2018. 10. 08.

Alapvetően ötletes, kanyaros és elborult egy film, de a vontatottsága és indokolatlan hosszúsága miatt untatott. Illetve ez a meleg vagy biszexuális téma is taszít engem. Mindazonáltal a színészek és a rendező remek munkát tudhatnak maguk mögött, szóval annak, akit le tud kötni egy lassabb történet a szélhámosságról, féltékenységről, ami itt-ott erőszakos és meg van hintve egy kevés homoszexuális témával, minden bizonnyal jó szórakozást nyújt ez a film.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

Unalmas,hosszú,vontatott,és kissé visszatetsző film.Unom,hogy szinte minden filmbe bele kell tuszkolni a melegeket,vagy a leszbikusokat. Nem ajánlott.

Matt Damon

A film összbevétele 128 798 265 dollár volt (imdb.com).

 

Tom Ripleynek kék amerikai útlevele van, ami az új szabvány. A film viszont az 50-es években játszódik, amikor zöld színűek voltak az amerikai útlevelek.

(dailyfilmsan)
 

Amikor Anthony Minghella megtudta, hogy Cate Blanchett jelentkezett Meredith szerepére nem hogy neki adta a szerepet, de ki is bővítette azt.

(dailyfilmsan)
 

Tom Ripley karaktere, ahogyan a könyvben, is víziszonnyal küzd.

(dailyfilmsan)
 

A New York-i jeleneteket eredetileg Rómában vették fel, de nem lettek elég hitelesek, ezért újra kellett venni őket, akkor már tényleg New Yorkban.

(dailyfilmsan)
 

Eredetileg Tom Cruise lett volna az első számú választás Ripley szerepére, de miután Anthony Minghella megnézte a Good Will Hunting-ot Matt Damont akarta.

(dailyfilmsan)
 

Patricia Highsmith azonos nevű regényén alapszik. A könyvnek folytatásai is vannak ilyen például a Ripley's Game, Ripley a mélybe, Ripley és a maffiozók.

(dailyfilmsan)
 

Matt Damon saját filmjei közül, ezt tartja a kedvencének.

(dailyfilmsan)
 

Míg Jude Law szaxofonozni, addig Matt Damon zongorázni tanult meg a film miatt.

(dailyfilmsan)
 

Amikor felcsendül a My Funny Valentine című dal a filmben, akkor valóban énekel Matt Damon, és az ő hangját is hallhatjuk.

(dailyfilmsan)
 

Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.