Azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy nem készült rossz film 1999-ben, számtalan esztéta próbálta kideríteni, hogy vajon mi került az ivóvízbe akkoriban, hogy ennyi klasszikust adott a filmművészetnek az az év, de megnyugtató válasz nem született. Én több évtizedes késéssel láttam ezt a filmet, és rögtön mellbe vágott az érzés, hogy manapság már talán nem is születnek ilyen kaliberű alkotások – vagy én nem találom őket. Úgy gondolom, hogy ez egy rendkívül magas minőségű mozi, olyan, ami tényleg megérdemli, hogy pénzt adjanak érte, és jegyet váltsanak rá. Fantasztikus színészek, érdekfeszítő, fajsúlyos történet, gyönyörű fényképezés, profi rendezés. Nem egy habkönnyű popcornfilm, engem végig feszültségben tartott, de bármikor megnézem újra.
Unalmas,hosszú,vontatott,és kissé visszatetsző film.Unom,hogy szinte minden filmbe bele kell tuszkolni a melegeket,vagy a leszbikusokat. Nem ajánlott.
Remek film, remek színészekkel. A története nagyon jól építkezik. Meglepő lépések sorozata. Tetszett a főszereplő jellemfejlődése és ahogy könyörtelenül átgázolt mindenkin.
Egyszerűen fogalmazva tetszetős és szerethető volt a film nekem nagyon tetszett. Maga a film egész aranyos kis hangulatot teremt maga körül és ettől kapja meg az egész báját.
Egy amerikai remake, a „Ragyogó napfény” után A. Minghella újragondolta és adaptálta az egyik kedvenc írónőm (direkt nem teszem hozzá a krimi szót!) P. Highsmith zseniális regényét, igazi sztárparádéval (Damon, Law, Paltrow, Blanchett). A megvalósítás méltó a megismételhetetlen könyvhöz.
Tom Ripley története nem mindennapi. A kidolgozottság és a véletlenek vezette cselekvések mozgatórugóján ugrál a film. Kriminek nagyon jó szerelmes történetnek is elmegy, van benne intrika dögivel. Nem nagyon lehet rosszat mondani rá, egy igen jól m... Több
Úgy ültem a filmnek, hogy nem olvastam a regényt és a filmnek sem néztem utána, ezért minden fordulat hatásosra sikeredett számomra. Figyelem! Innentől SPOILER következik! A gondtalan lébucolásból váratlanul átkapcsolt pszicho-thrillerbe, mikor Ripley megölte Dickie-t és átvette az identitását. Onnantól kezdve az addig idétlen és idegesítő Matt Damon átváltott egy kiszámíthatatlan pszichopatává. A homoszexuális téma zavarni szokott egy filmen belül, mivel a mai követelmények szerint kötelezően belevonják a filmbe, de itt szerves része volt a cselekménynek így nem volt zavaró. A film lezárása példa nélküli a becsukódó ajtóval és a film lezáró filozofálásával a hamis valaki és a valódi senki szembeállításával.
Alapvetően ötletes, kanyaros és elborult egy film, de a vontatottsága és indokolatlan hosszúsága miatt untatott. Illetve ez a meleg vagy biszexuális téma is taszít engem. Mindazonáltal a színészek és a rendező remek munkát tudhatnak maguk mögött, szó... Több
Ez de jó film volt. A története nagyon lendületes, sok minden történik benne. Változatosak a karakterek.
Érdekfeszítő film volt nekem, az alapkoncepció már nagyon megragadta a figyelmemet előzetesen is, és a jó értékelései is. Nekem nagyon bejött ez a film, előző hozzászóló véleményét, miszerint unalmas, nem igazán tudom hová tenni, engem végig lekötött.
Damon karaktere nagyon izgalmas volt. A néző nem tudta kiismerni, a legvégén derül csak ki, hogy ki is ő valójában. Izgalmas film, csak ajánalni tudom.
Láttam Alain Delonnal is ezt a filmtémát, az is nagyon tetszett! Számomra persze megfoghatatlan, hogy jut valaki idáig, de ez nem változtat azon a tényen, hogy tetszik.
Először tv-ben láttam a filmet (a címlistára kapcsolódtam be csak, egy hajnali órán). Lassan csordogált a történet, azt hittem, valami szerelmi háromszöges posványt fogok látni, minőségi szereplőkkel. Aztán: Bummm! Nemcsak nálam, hanem Matt Damon-nál is, és evezőlapáttal tett Jude Law filmbeli további sorsáról, amitől beindul egy vérbeli thriller! Stephenkingi fokozással.Hatalmas film kerekedett belőle, amit kismillószor megnéztem azóta. A "mellékszereplő" Philip Seymour Hoffman játékát is figyelmébe ajánlom mindenkinek, a főszereplők mellett... Kritika - nálam - csak Matt Damon-t illeti, aki nem színész. De mindenki más TÖKÉLETES! Utóirat: magyar szinkronnal is tökéletes. Nagyon sajnálom, hogy a rendező-író halála végett már nem láthatunk ilyenféle remekművet tőle. Pedig erre Hitchcock is csettintene.