10 meglepő érdekesség, amit nem tudtál a 30 éves Holtpontról

Nehéz elhinni, de harminc évvel ezelőtt került mozikba a Holtpont, amely Patrick Swayze és Keanu Reeves talán egyik legikonikusabb filmje. Ennek apropóján össze is gyűjtöttünk a számotokra 10 érdekességet a filmmel kapcsolatban, amelyeket talán még a legelszántabb rajongók sem ismerhettek idáig.

1. Rick King producer fejében a film ötlete szintén egy tengerparti séta során pattant ki, a történetet pedig egy akkoriban Los Angeles városában történt bankrablás híre inspirálta.

2. W. Peter Iliff mindössze 6000 dollárt keresettt a forgatókönyv megírásával, ez annyira alacsony összegnek számított, hogy mellékállást kellett vállalnia egy étteremben.

3. A film főhőse, Johnny Utah egy térdsérülés miatt hagyott fel a focizással, majd később FBI ügynök lett. Keanu Reeves szintén térdsérülés miatt hagyta ott hokikarrierjét.

4. Nem Keanu Reeves volt az egyetlen, akit a film készítői kiszemeltek a főszerepre, az esélyesek között ott volt még többek között Charlie Sheen és Johnny Depp.

5. A történetben megemlítik a Patrick's Roadhouse nevű éttermet, amely utalás Patrick Swayze Országúti diszkó című filmjére.

6. A film tengerparti focijelenetét ugyanazon a helyszínen rögzítették, ahol a Karate kölyök tengerparti jelenetét is felvették.

7. Patrick Swayze valójában nem vett részt az üldözéses jelenet felvételein, mivel akkor épp Európában tartózkodott a Ghos promója miatt.

8. A film eredetileg a Johnny Utah címet viselte volna, amelyet a továbbiakban Riders on the Stormra változtatta, végül Holtpontként került a mozikba.

9. Bár az ejtőernyős jelenetek nem valódiak, mivel Swayze gyakorlott ejtőernyősnek számított, így az a jelenet valódi viszont, amelyben “Adios Amigos!”-t kiáltva kiugrik a repülőből.

10. A harci jelenetek viszont valódiak, mivel Kathryn Bigelow valódi harcot szerettek volna látni a vásznon, így a színészek komoly edzésprogramon estek át az előkészületek során.

80 Holtpont  (1991)

akció | krimi | thriller

Álarcos bűnözők elkövetik az évszázad bankrablását. A bűncselekményt követően az FBI nyomozója úgy dönt, a legjobb megoldás az, ha beépül a gyanúsítottak közé.... több»