Martin Scorsese munkásságnak kedvelői, és úgy általában a filmrajongók körében máig vita tárgyát képezi, hogy vajon a rendező valóban A tégla című krimijével érdemelte-e a pályafutása első és eddigi egyetlen Oscarját.

Vagy így, vagy úgy, ahhoz nem férhet kétség, hogy a Leonardo DiCaprioMatt Damon és Jack Nicholson főszereplésével forgatott film rászolgált a kiváló nézői és kritikai fogadtatásra.

Öt Oscar-jelöléséből négyet tudott díjra váltani, összesen közel 150 filmes elismerésre jelölték és a bevételek terén sem vallott kudarcot, a remek rendezésnek és a kiváló alakításoknak köszönhetően pedig a jövőre már tizenöt éves film joggal írta be magát az ezredforduló utáni kultikus alkotások sorába.

Galériás kult rovatunkban ezúttal A tégláé a főszerep, melynek forgatásáról 15 olyan ritkán látott képet gyűjtöttünk össze, melyet minden rajongónak látnia kell! (a galéria megnyitásához kattints az alábbi képek bármelyikére)   

90 A tégla  (2006)

dráma | krimi | thriller

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a... több»