20 év börtönre ítélték R. Kellyt

R. Kellyt, akinek dalai olyan filmekben csendültek fel, mint a Másnaposok 3 (I Believe I Can Fly) vagy a Magic Mike XXL (Cookie), csütörtökön 20 év börtönbüntetésre ítélte egy chicagói szövetségi bíróság, miután hónapokkal ezelőtt bűnösnek találták.

Az énekes jelenleg is 30 éves börtönbüntetését tölti a 2021-ben zsarolás és szexkereskedelem vádjával hozott ítéletéből.

A ma kiszabott 20 éves büntetése a tavaly ellene emelt gyermekpornográfia és kiskorú elcsábítását illető vádakkal kapcsolatban született. A 20 évből 19 évet "párhuzamosan", azaz a jelenlegi börtönbüntetésével egy időben fog letölteni. A fennmaradó egy évet a jelenlegi büntetés letöltése után töltené le, írja a CNN. Az ügyészség 25 év börtönbüntetést kért.

"Robert Kelly egy sorozatok szexuális ragadozó, aki hosszú évek alatt kifejezetten fiatal lányokat célzott meg, és mindent megtett, hogy eltitkolja Jane és más kiskorú áldozatokkal szembeni visszaéléseit" - írta az ügyészség az ügyről. "A mai napig, és még az ellene hozott esküdtszéki ítéletet követően is, Kelly nem hajlandó vállalni a felelősséget a bűneiért".

Az ügy részleteiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.