2024 legjobban várt fantasyje Ryan Reynoldsszal és Emily Blunttal, még Spielbergnek is be fog jönni(?)

Rendkívül személyes filmet rendez John Krasinski (Hang nélkül 1-2., A hivatal), évek óta a szívügyének tekinti a projektet. A Képzeletbeli barátok főhőse egy kislány (Cailey Fleming), aki hirtelen különös képesség birtokába jut: látja mindenki képzeletbeli barátját, azt a különös vagy még annál is különösebb lényt, akit gyerekkorában maga mellé képzelt – aztán elveszített.

Krasinski a saját gyerekeire gondolt, amikor hét éve elkezdett dolgozni a film ötletén. Persze felesége, Emily Blunt is fontos feladatot kapott a filmben, de saját magának is osztott szerepet.

„Az elképzelt barátok időkapszulákat testesítenek meg számomra – mondta Krasinski a Collidernek. – Mindazokat a reményeket, álmokat és ambíciókat jelképezik, amelyeket akkor dédelgettünk, amikor a legfogékonyabb volt az agyunk, azaz gyerekkorunkban. Egyszer csak azt mondták nekünk, hogy felnőttek lettünk, ahelyett, hogy szóltak volna: soha ne feledkezz meg a benned lakozó örök gyerekről.”

A filmből már lehetett részleteket látni különféle rajongói rendezvényeken, és a közönség megállapította, hogy határozottan spielbergi hangulata van (ET – A földönkívüli), a számítógéppel életre keltett képzeletbeli barátok színes forgataga pedig a Szörny Rt. látványvilágát idézi.