3 új Avatar: Az utolsó léghajlító-film érkezik

Bár 2021 elején csak egy új Avatart jelentettek be, mostanra kiderült, hogy három új filmben is gondolkoznak a készítők. Nem, nem a James Cameron moziról van szó, hanem az eredetileg 2005 és 2008 között a Nickelodeonon futott animációs sorozatról. Ehhez jelentettek be bő egy éve egy önálló animációs filmet, és erről derült ki, hogy egy helyett mindjárt három is készülni fog.

Az Avatar: Az utolsó léghajlító (nálunk Avatar – Aang legendája) története szerint a világot négy nagy birodalom uralja, akik a négy fő elem, a tűz, a víz, a levegő és a föld felett uralkodnak. A birodalmak közti békét az avatarok őrzik, olyan különleges emberek, akik képesek parancsolni ezeknek az elemeknek. Az eredeti sztori a sokáig eltűntnek hitt utolsó léghajlítóról szólt, akinek vissza kell hoznia a békét a világba azután, hogy az eltűnése miatt háború robbant ki.

Egyelőre kevés részlet ismert a három készülő filmről. Amiben biztosak lehetünk, hogy elkészítésükben aktívan részt vesznek majd az eredeti sorozat alkotói, Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko is. Az első film rendezői székét pedig Lauren Montgomery fogja elfoglalni, akinek elég nagy tapasztalata van már animációs filmek terén.

A filmeken a Paramount Pictures és a Nickeloedon közösen fog dolgozni. Emellett készül még egy élőszereplős adaptáció is, amely a tervek szerint a Netflixen mutatkozik  majd be.