2020.03.25   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Nem várt helyről érkezett segítség, de nem csak az otthon maradóknak, hanem a járvánnyal közvetlenül is harcoló embereknek. A világ legsikeresebb felnőttfilmes oldala, a PornHub ugyanis nagyon szimpatikus felajánlásokat tett. Egyfelől egy hónapra világszerte ingyenessé tette prémium szolgáltatását, ám ami ennél is fontosabb, hogy maszkokkal és pénzzel segítik a járvány elleni harcot.

30 napra ingyenessé tette a szolgáltatását a legnagyobb felnőttfilmes weboldal

A 2007-ben indított PornHub napjaink legnagyobb és legsikeresebb felnőttfilmes szolgáltatójává vált. Az oldalnak 10 milliós rendszeres követője és regisztrált tagja van, a napi látogatottsága pedig átlépi a 120 milliót is. A szolgáltatás vezetői most arról tettek tanúbizonyságot, hogy az egész világot érintő nehéz helyzetben helyén van a szívük, és ott segítik az embereket, ahol tudják.

Ezért felajánlották, hogy harminc napra világszerte ingyenessé teszik az egyébként előfizetéshez kötött prémium szolgáltatásukat. Ezzel is szeretnék arra ösztönözni az embereket, hogy maradjanak otthon, és ha így tesznek, legalább valamivel könnyítsék, kellemesebbé tegyék az otthonlétet számukra. De az oldal gondolt a felnőttfilmes iparban dolgozókra is. A modellek a videóik áprilisi bevételeinek 100%-át megkapják a feldolgozási költségek levonásával (vagyis nagyjából a 85%-át). Ez azért is lehet komoly összeg, mivel a járvány miatt jelentősen emelkedtek a videós eladások és az előfizetések is.

Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy közvetlenül is igyekeznek segíteni a járvány elleni küzdelmet. Ezért felajánlottak 50 000 maszkot az egészségügyi dolgozóknak és a katasztrófavédelem munkatársainak. Ebből 15 000 maszkot a New Yorkban dolgozó egészségügyi alkalmazottak, valamint a Fire Department of the City New York tűzoltói kapnak meg. 15 000 maszkkal segítik a Uniformed Firefighters Association tűzoltóit, illetve 20 000 maszkkal támogatják a Mount Sinai South Nassau szervezetnél dolgozó nővéreket.

50 000 euróval támogatnak különféle európai szervezeteket is, elsősorban Németországban, Spanyolországban és Olaszországban. Végül 25 000 dollárral támogatják a Sex Workers Outreach Projectet is, amely a szexiparban dolgozó, a járvánnyal közvetlenül is érintett embereket segítheti.