Több, mint 25 éve mutatták be a mozikban Luc Besson kultikus filmjét, a Léon, a profit, melynek köszönhetően a világ megismerhette a tizenegy évesen debütáló Natalie Portmant, és az is kiderült, hogy egy ütős történet igenis kezdődhet egy pohár tejjel. Bár a film a maga 19 millió dolláros összbevételével nem lett hatalmas kasszasiker, de a remek történetnek, Luc Besson ütős akciójeleneteinek, Gary Oldman emlékezetes karakterének valamint Jean Reno és Portman remek párosának köszönhetően hamar kultikus státuszra tett szert. Kult rovatunkban ezúttal 5 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze, amit nem tudtál a Léon, a profiól!

1. A Stanfield egyik emberét játszó Keith A. Glascoe később tűzoltónak állt, a szeptember 11-i terrortámadás napján a mentési munkálatok során vesztette életét.  

2. Natalie Portman a Léon, a profiban debütált színésznőként. Még csak 11 éves volt, amikor kiválasztották Mathilde szerepére. A szülei nem is rajongtak az ötletért, de végül megengedték lányuknak a szereplést, persze végig felügyelet alatt tartották a forgatás alatt.

3. Natalie Portman szülei nagyon féltek a dohányzós jelenetektől, így a szerződésben kikötötték, hogy a színésznő soha nem lehet a dohányfüst közelében.

4. Az eredeti forgatókönyv szerint Mathilda maga ölte volna meg Stansfieldet a gyűrű trükkel,de Natalie Portman szülei túl megrázónak találták a jelenetet, ezért így átíratták a rendezővel.

5. A forgatás során egy bolti tolvaj annyira megijedt a rengeteg rendőrautó láttán, hogy feladta magát a meglepődött statisztáknak.