50 millió dollárt kaphat Joaquin Phoenix a Joker 2-ért?

2019 kétségtelenül egyik legnagyobb durranása a Joker volt. Nem csak azért, mert egy nagyon korrekt és hiteles eredettörténetet kapott a DC univerzum egyik leghíresebb gonosztevője. Hanem azért is, mert Jokert Oscar-díjas szinten alakította Joaquin Phoenix. A rajongók természetesen azonnal folytatásért kiáltottak, de egyelőre nagyon képlékeny, hogy ebből bármi valaha is összejöhet-e.

Ugyanakkor a Warner Bros. Pictures nem a saját zsebe ellensége, ők is ugyanazt szeretnék, amit a rajongók, vagyis elkészíteni a Joker: Kétszemélyes téboly-t. Sőt, a legfrissebb hírek szerint nem is egy, de mindjárt két folytatásfilmben is gondolkoznak.

És természetesen a sikerrecepten a legkevesebbet sem szeretnének változtatni. Vagyis Joaquin Phoenixen kívül senki más nem jöhet szóba a főszerepre, ahogy a rendezői széket sem szívesen adnák oda másnak, csakis Todd Phillipsnek. A produceri feladatokat a két folytatás esetében is Bradley Cooper láthatja el. És természetesen a korhatár-besorolással sem szeretnének finomkodni.

A Warner olyannyira komolyan gondolja a dolgot, hogy a hírek szerint már tettek is egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot Joaquin Phoenixnek. Ebben a két további moziért nem kevesebb, mint 50 millió dollárt kapna a színész. De könnyen lehet, hogy nem is az anyagiak fogják meggyőzni a folytatásról.

Bár az első filmet kezdettől fogva egyetlen, önálló alkotásnak kezdték forgatni, és Joaquin Phoenix is biztos volt benne, hogy ez lesz az egyetlen alkalom, hogy Jokert eljátszhatja, mostanra neki is megváltozott a véleménye. Akkora élmény volt megformálnia a karaktert és az eredmény végül akkora sikert aratott, hogy most már ő is szívesen belevágna a folytatásba.

A jelek szerint tehát minden komolyabb akadály elhárult a projekt elől. A Warner elképzelései szerint a Joker: Kétszemélyes téboly 2022-ben kerülne a mozikba, míg 2024-ben válna trilógiává a bűnözés bohóckirályának története.