500 millió dollárból támogatja David Lynch a transzcendentális meditációt

A kultikus Twin Peaks című sorozat rendezője, David Lynch bejelentette, hogy a világ 30 000 főiskolai hallgatója számára finanszírózza a transzcendentális meditációt.

A David Lynch Alapítvány április 14-ei közleményében egy olyan mentális egészségügyi programot hirdetett, amelynek célja, hogy a következő generációt arra ösztönözze, hogy "a meditáció fejlett béketeremtő szakértőivé váljanak, és hogy a tartós globális béke örökségét építsék”.

Az alapítvány a program az első évben mintegy 500 millió dollárt fog befektetni, a Global Union of Scientists for Peace partnerségével. “Nem tudjuk, mit hoz a holnap, ha nem lesz béke ezen a bolygón. Itt ez a háború ukrajnában, amelyről az emberek azt mondták, hogy nem fog megtörténni, és most mégis megtörtént. Emberek halnak meg. Városok pusztulnak el. A dolgok nagyon, nagyon bizonytalanok. Mindenki tudja ezt” - mondta David Lynch egy promóciós videóban.

A kezdeményezés 10.000 hallgató meditációs képzését finanszírozza az amerikai Maharishi Nemzetközi Egyetemen, további 10.000 hallgatónak az indiai partner egyetemen, illetve 10.000 hallgatónak a világ 10 különböző egyetemén.

David Lynch úgy véli, hogy a stressz és a negativitás “feloldódik” majd, ha több ember meditálna. “Az emberek elkezdenének több energiát kapni. Több kreativitásuk lesz. Kedvesebbek lesznek egymáshoz. Nem akarnak majd bántani senkit. Békés lesz a világ” mondta Lynch.