A 10 legjobb alulértékelt horrorfilm, amit nem láttál

Az olcsó horrorfilmek manapság szinte szó szerint tucatjával jelennek meg, de ez a 10 alulértékelt film mindenképpen több elismerést érdemel!

A horrorfilmek a legtöbb háztartásban alapdarabnak számítanak, legyen szó akár a Rémálom az Elm utcában sorozat legújabb részéről, akár egy olyan családbarát Disney-filmről, mint a Hókusz pókusz. Van valami a horror műfajában, ami lehetővé teszi, hogy a közönség energiája gyorsabban áramoljon a borzongással, ijesztgetéssel és némi nevetéssel az út során.

A horror az 1970-es években lépett be Hollywood főáramába, és az 1980-as években vált nagyobb pénztermelővé, amely fanatikus rajongókat, számos folytatást és konvenciókat hozott létre, amelyek mindent ünnepelnek, ami a horror.

Azonban még mindig vannak olyan horrorfilmek, amelyekről még a tapasztalt és profi horrorfilmrajongók sem hallottak vagy láttak, pedig amelyek garantáltan izgalmasak és ijesztőek.

#10

65 Cropsey  (2009)

(2)

dokumentum | horror | krimi | misztikus

Felismervén, hogy fiatalságuk városi legendája valóra vált, két filmes úgy dönt, hogy beleássa magát egy 5 gyermek eltűnését körülvevő rejtélybe és az eltűnésükhöz... több»

A Cropsey 2009-ben robbant be a világba, és egy olyan dokumentumfilmet kaptunk ezzel, amely egy egyenes horrorfilm minden összetevőjét tartalmazza. A bökkenő az, hogy az egész valóságos, még ha teljesen hihetetlennek is tűnik. A dokumentumfilm egy afféle mumust kezd feltárni, aki évekig terrorizálta az embereket New York környékén, és városi legendává vált, hogy gyerekeket és felnőtteket egyaránt megijesszen. Kiderül, hogy az összes hátborzongató történet és szörnyű bűntény igaz, és egy Andre Rand nevű férfi követte el őket. Ez a dokumentumfilm kísértetiesen meséli el a rémisztő eltűnések és gyilkosságok történetét egy stilizált horrorfilm szemüvegén keresztül.
#9

72 Izlésficam  (1987)

(2) (1)

horror | sci-fi | vígjáték

Az Ízlésficam című horrorban idegenek szállják meg a bolygónkat és kiirtanak gy kisvárost. A kormány azonnali beavatkozást sürget, így a legprofibb ügynökök érkeznek a... több»

Mielőtt Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiával állandó lakója lett Középföldének, leginkább az 1980-as évekbeli sokkoló és véres filmjeiről volt ismert. Első nagyjátékfilmje az Ízlésficam volt, amelyet négy éven át hétvégenként készített barátaival, és amely kultikus rajongótáborhoz, kritikai elismeréshez és a valaha készült legnagyobb filmek közé vezető felfelé ívelő útjához vezetett. Az egész egy filmmel kezdődött, amely az űrből érkező idegenekről szólt, akik megszállják Új-Zélandot, és embereket gyűjtenek intergalaktikus gyorséttermi franchise-ukhoz, és a film a valaha leforgatott egyik legundorítóbb hányásjelenettel volt kiegészítve.
#8

horror | misztikus | vígjáték

Egy táborvezetőnek egyre gyakrabban esnek ki időszakok - és amikor magához tér, meggyilkolt áldozatok veszik körül. Ezért horrorrajongó barátjához fordul segítségért, hogy... több»

A horror slasher műfaj egy csodálatos kis változata, a Te lehetsz a gyilkos 2018-ban cserkészte be a közönséget. A film egy baráti társaságot követ, akik mind tábori tanácsadók egy nyári táborban, ahol elszabadul a pokol. Sam a vezető tanácsadó, és legjobb barátját, a horrorfilmekért rajongó Chuckot hívja tanácsért és segítségért. Ahogy Sam elmagyarázza a helyzetet, Chuck csak arra a következtetésre juthat, hogy a legjobb barátja lehet a szökésben lévő mészáros. A remek szereplőgárdával, köztük Alyson Hannigannel, Keith Daviddel és Fran Kranz-szel ez az okos, szellemes, vicces és ijesztő horrorfilm rendkívül szórakoztató.
#7

dráma | horror

Milo, a problémás fiatal srác teljesen megszálottja a vámpíroknnak. Egy napon összetalálkozik Sophie-val, aki hasonlóképp érdekeli a vámpírok fantáziavilága. Kettőjük... több»

Az Átváltozás az egyik legjobb és legfinomabb vámpíros horrorfilm az utóbbi időkben. Lazán kezeli a horror műfaji trópusait, és más társadalmi problémákat is feltár, amelyek akkoriban Baltimore-ban uralkodtak. Ez a film olyan, mint az HBO-s A drót egy kétrészes epizódja, csak egy kisgyerek vámpírral, akinek nincs kihez fordulnia, vagy akivel beszélgetnie az állapotáról, kivéve egy tinilányt, aki segít neki, ha kell. A párhuzamok és a szimbolizmus, amelyek ebben a beállításban kirajzolódnak, hátborzongatóak és a filmkészítés minden elemében zseniálisak. Ezt a filmet mindenképpen meg kell nézni.
#6

71 Nyers  (2016)

(12) (12)

dráma | horror

Miután egy vegetáriánus fiatal lány részt vesz egy iskolai húszabáló véres rituálén, az új íz iránti mohóság egyre inkább eluralkodik rajta... több»

A Nyers című drámai francia horrorfilmről a filmfesztiválokon az egész város beszélt, és nem véletlenül. A családról és a hűségről szóló kis egyszerű történet két nővért követ, akik kifejezetten állatorvosnak készülnek és együtt mennek egyetemre. A legjobb és talán legszadisztikusabb módon, ez a coming of age történet lassan tárul fel, ahogy a főszereplő az emberhúsevésbe csöppen. Minden egyes harapással csak fokozódik a vér és az izom iránti vágya, ami a barátságok és a család pikáns és tragikus leleplezésében csúcsosodik ki.
#5

akció | horror | vígjáték

Három tökéletesen alkalmatlan éjjeli őr megprábólja megállítani a vámpírok hordáját, akik ellepéték a város. Azonban ehhez először túl kell élniük az éjszakát. több»

Egy Edgar Wright-film és egy vulgáris Seth Rogen-vígjáték kombinációja, az Éjjeliőrök durva, véres, és két filmre elegendő vécé- és füves humorral van tele. A szóban forgó éjjeliőrök néhány biztonsági őr, akik úgy döntenek, hogy egy rossz szállítmányt hagynak éjszakára a raktárukban, ami egy koporsó, amiben egy szeretett tévébohóc lakik. Kiderül, hogy a bohóc egy 28 nappal később típusú szadista vámpír, aki mindenkit megharap és megfertőz az épületben. Az eredmény egy fergeteges és szuper szórakoztató akció-horror móka, amely nagyon undorító pillanatokat és hatalmas röhögéseket idéz elő.  
#4

66 Versus  (2000)

(3)

akció | dráma | fantasy | horror | romantikus | thriller | vígjáték

Két szökött rab menekül egy erdőben, amikor banditák egy csoportjával találkoznak. Rövidesen harc támad közöttük, azonban egyiküknek sincs fogalma arról, hogy hol is járnak... több»

Mielőtt a Midnight Meat Train című film a mozikba került, Ryuhei Kitamura japán filmrendező egy őrült horrorfilmet készített Versus címmel, amely természetfeletti gonosz erőket, szamurájokat, jakuzákat és zombikat vegyített egy füst alatt. Mindez a Feltámadás erdejében játszódik, egy szökött fegyenc és a Yakuza szamurájkardokkal és minden fegyverrel, amit csak a kezükbe kapnak, zombihordákkal harcolnak, miközben egy baljós vezetővel kell megküzdeniük, aki gonoszt akar szabadítani a világra. Finoman szólva is energikus és izgalmas film, amely tökéletesen vegyít néhány nagyszerű műfajt.
#3

57 Eat Locals  (2017)

akció | horror | vígjáték

Sebastian azt hiszi jó estéje lesz, mikor egyidősebb nővel készül eltölteni az éjszakát. Csakhogy találkozik a nő néhány barátjával, akik vérszomjas vámpírok. Ekkor toppan... több»

Az Eat Locals egy 2017-es brit vámpíros horrorkomédia, amely a legjobb módon keveri a Dog Soldiers és a Ravasz, az Agy é két füstölgő puskacső című filmeket. Még egy nagy adag a Guy Ritchie-filmek színészei közül is közreműködik benne, köztük a színész-rendező Jason Flemyng és Dexter Fletcher. Valamint Charlie Cox is feltűnik itt, ahogy egy kis csapat vámpír meghúzza magát egy kis vidéki angol faluban, hogy egy embert átváltoztasson vámpírcsaládjába, de a hadsereg felbukkan, és mexikói patthelyzet alakul ki. Vér, belek, golyók és egy öreg nagyi légvédelmi puskával várható ebben az izgalmas, eredeti és vicces filmben.
#2

54 The Beach House  (2019)

(2)

horror

Egy fiatal pár hétvégi kiruccanása a tengerparti nyaralóba a túlélésért folytatott harccá válik, miután néhány váratlan vendég rejtélyes fertőzés jeleit mutatja.    több»

A Shudder eredeti The Beach House című filmje egy epikus méretű pszichológiai horrorfilm, amely úgy játszódik, mintha Stephen King és HP Lovecraft együtt mentek volna nyaralni a tengerpartra, ahol képzeletük és félelmetes alkotásaik életre keltek és terrorizálnak négy, a homokban pihenő embert. A történet egy fiatal és egy idősebb házaspárt követ, akik egy fényűző tengerparti házban találkoznak, hogy egy kicsit kipihenjék magukat. Néhány jó étel, ital és drog után egy rejtélyes köd, hallucinációk és túlvilági lények kezdenek megjelenni, amelyek megszállást és önműtéteket okoznak a túlélésért folytatott küzdelemben. Remek, új horrorfilm, ami még jó ideig velünk marad, miután megnéztük...
#1

65 A betolakodó  (2007)

(10) (1)

horror

Cinego

Sarah egy esős napon autóbalesetet szenved el - férjét elveszíti; ő az egyedüli túlélő. Egy nap bekopogtat hozzá egy feketébe öltözött asszony, akivel kapcsolatban rossz... több»

2007-ben a francia horror műfajában született meg az Inside/A betolakodó című, teljesen borzalmas film, amely még majdnem tizenöt évvel később is erőteljes csapást mér a nézőire. Ez a film néhány különböző horrortrópust egy baljós filmbe olvaszt össze, többek között egy, az eredeti Halloweenre emlékeztető betörést, egy kísértetjárást, egy hátborzongató hátterű, titokzatos idegent és egy majdnem kihordott terhességet, amely néhány ultra-erőszakos jelenetet eredményez ollóval, puskával és egy terhes pocakkal.