A 10 legparásabb horrorfilm az internetről

Napjainkban körülvesz minket a technológia, így talán vétek is lenne a filmesek részéről nem megragadni ennek a témának a sötét oldalát.

Alábbi összeállításunkban éppen ezért olyan horrorfilmeket gyűjtöttünk össze, amelyek az internet hátborzongató világát tárják fel, és amelyekről talán túlságosan is könnyen tudjuk elképzeln azt, hogy ezek a történetek akár valóságosak is lehetnek.

Az internetes zaklatás természetesen komoly társadalmi témának mondható, így nincs könnyű helyzetben az a filmes, aki ezt a problémát szeretné elemi részeiben megragadni, a Webkamera és Az internetes zaklató című produkciók azonban kétségtelenül húsbavágóan tálalják ezt a témát.

Természetesen nem lehet elmenni szó nélkül az elmúlt egy év történései mellett sem, Az utolsó rítus című film már ennek az időszaknak a szülötte, egy olyan világot tár fel, amelybe talán túlságosan is sokan bele tudunk helyezkedni.

Nem is szeretnénk azonban húzni az időt, íme a lista, amelyhez kellemes böngészést kívánunk! Lemaradt volna valami? Várjuk észrevételeiteket hozzászólások formájában alábbi összeállításunkkal kapcsolatban.

#10

83 Kairo  (2001)

(2)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Néhány ember olyan bizonyítékokat talál, ami azt sugallja, hogy gonosz szellemek az internet segítségével próbálnak behatolni az emberi világba. több»

Valószínűleg sokunkban felmerült már a kérdés, hogy létezhetnek-e szellemek az online térben is? Na, ez a film ezzel a gondolattal játszik el.
#9

57 Az utolsó rítus  (2020)

(4) (3)

horror | misztikus

Telekom TVGO

A tomboló járvány szinte mindenkit a négy fal közé szorított. A legtöbben az otthonukból dolgoznak, a barátokkal és rokonokkal pedig szintén online tartják a kapcsolatot. Egy... több»

A koronavírus-járvány következtében történt első lezárások egyik "termése" Az utolsó rítus. A sötét időszak egy igencsak sötét hangvételű filmet eredményezett éppen akkor, amikor az emberek különösen az online világ nyújtotta lehetőségekre voltak rászorulva, éppen emiatt annyira ütős a produkció.
#8

80 The Den  (2013)

(3)

horror | misztikus | thriller

Egy fiatal lány épp a webkamera chatek felhasználóinak szokásait tanulmányozza, amikor egy brutális gyilkosság 'online' szemtanúja lesz. A történtek után azonban ő is és... több»

Zachary Donohue nem csupán rendezőként, de forgatókönyvíróként is letette névjegyét ezzel a filmmel, amely garantáltan felborzolja az idegeinket. 
#7

67 Webkamera  (2018)

(1)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy fiatal lány egy nap azzal szembesül, hogy saját internetes műsorában valaki, aki pontosan ugyanúgy néz ki, mint ő maga, átvette a helyét. több»

A Netflix egy igazi csemegével készült nemrégiben, amely alighanem sokunk egyik rémálmát veszi alapul. A Webkamera főszerepét A szolgálólány meséje színésznője, Madeline Brewer viszi.
#6

72 Az internetes zaklató  (2015)

(17) (6)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Az angol fiatalok 69% -a tapasztalt már valamilyen formában internetes zaklatást. A legsúlyosabb estetek a webcam hackek, amikor öngyilkosságba hajszolják az áldozatot. A tizenéves... több»

Ben Chanan egy igencsak komoly társadalami problémával foglalkozik, amelynek főszerepében ráadásul nem más, mint a Trónok harca sztárja,  Maisie Williams látható.
#5

65 Ratter  (2015)

(2)

dráma | horror | thriller

Emma egy egyedül élő New York-i diák, aki mit sem sejt arról, hogy zaklatója feltöri a laptopját és a mobiltelefonját. Az idegen megszállottsága egyre jobban elhatalmasodik,... több»

Egy olyan világban élünk, amelyben az okostelefonok a mindennapjaink részévé váltak, az pedig igazán félelmetes lenne, ha egy idegen hozzáférne minden adatainkhoz, igaz? Na, ezt a félelmünket kelti életre a Ratter.
#4

54 Ismerős törlése  (2014)

(7) (1)

horror | misztikus | thriller

Egy éjszaka hat középiskolás barát Skype-üzenetet kap egy korábbi osztálytársuktól, aki épp egy évvel korábban vesztette életét. Először azt hiszik, csak egy rosszízű... több»

A The Blair Witch Project nyomdokaiba lépbe az Ismerős törlése nem engedi, hogy egy sima horrorfilmként tekintsünk rá. Egy ilyen film után egyáltalán nem garantált a nyugodt alvás.
#3

71 Haláli csajok  (2017)

(1)

horror | krimi | vígjáték

Két tini lánynak meglehetősen beteges a gondolkodása. Mindketten megszálottjai a halálnak. Szabad idejükben egy online show-t vezetnek, amelyben kisvárosuk személyes tragédiáit... több»

Te meddig mennél el a hírnévig? Ezek a lányok bármit megtesznek a te szórakoztatásodért, csak bírjad idegekkel.
#2

63 Spree  (2020)

thriller | vígjáték

Kurt Kunkle elképesztő autós mutatványai.

Akinek bejött az Amerikai Psycho és az Ingrid Goes West, annak kihagyhatatlan a Spree, a film alapötletében pedig már csak hab a tortánt a közösségi média sötét oldalának bemutatása.
#1

59 Chatroom  (2010)

(2)

dráma | thriller

Üt tinédszer egy chatszobában találkozik, aminek a neve „Chelsea Tinik!”. Mindegyikük eltérő személyiséggel bír, de amikor egyikük megmutatja a sötét oldalát, a többiek... több»

Hideo Nakata rendezése igazi különlegességnek számít, amelynek főbb szerepeiben Richard Madden és Aaron Taylor-Johnson láthatóak. Egy eszméletlenül félelmetes tinihorror a Chatroom.