Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
91

Cyberbully

(Cyberbully)
 
ArpiHajdu és Réci  2016. 10. 15. 21:14

Egy lusta vasárnap délután bukkantam rá erre a filmre a tv-ben és címe alapján azonnal tovább kapcsoltam volna, ám valamiért mégis leragadtam. Egy igazán aktuális és félelmetes témát dolgoz fel a film, amelyben egy lány, aki a maga módján egy anonim profil mögé bújva alázza meg és zaklatja kortársait, maga is zaklatottá válik, amikor egyik nap egy ismeretlen férkőzik be a számítógépébe és arra próbálja meg rávenni a lányt, hogy ismerje be, hogy az öngyilkosságba kergette egyik iskolatársát a folyamatos piszkálódásával a weben. Egy igen különös szerkesztésű, szinte egyszemélyes monodráma, amelyben csupán Casey-t látjuk, valamint félelmetes zaklatóját és csupán az ő virtuális harcukon keresztül bontakozik ki a történet. Kezdetben nem ismerjük az okokat, ám szépen-lassan minden kiderül. Ismét egy olyan történet, ami bármelyikünkkel előfordulhat, hiszen a közösségi oldalak, az állandó online lét olyan veszélyeket rejteget magában, amit felfogni sem vagyunk képesek.

 
zoleykrajcsi  2016. 10. 04. 09:39

Már önmagában Maisie Williams miatt megérte megnézni a Cyberbully-t, nagyon tetszett a film. Érdekes és kellően izgalmas volt, sok gondolatot ébresztett bennem. Csillagos 5-ös, bármikor újra megnézném.

 
Szorcsik  2016. 12. 07. 13:50

Véletlenül akadtam rá a Cyberbully-re és örülök, hogy megnéztem, mert igazán elgondolkodtató és ledöbbentő filmről van szó. Belegondolni és félelmetes, mi lenne, havelem is megtörténne ugyanez.

 
19kiko19  2016. 03. 20. 17:16

Erős dráma, aminek az a célja, hogy ráébredjünk és észrevegyük, mennyire nem a virtuális világ számít. Az csak eszköz arra, hogy kapcsolatban maradjunk ismerőseinkkel, kikapcsolódjunk, stb. Amikor viszont az internet válik az önmegvalósítás eszközévé és lokuszává, több probléma is felvetődik.

 
Henk  2016. 01. 15. 17:43

Minden FB függő fiatalnak melegen ajánlom ezt a filmet. Sokan nem is veszik észre, hogy mennyire kijátssza a gondolataikat, személyiségüket és tetteiket a virtuális gépezet. Szerencsére a filmben helyet kap a humor is, az emberek online életének bemutatása egyszerre nevetséges és szomorú.

 

A film a kritikusoktól pozitív értékeléseket kapott.

(Bogi87)
 

A filmből sohasem derül ki egyértelműen, hogy Casey az elkövető vagy az áldozat.

(Bogi87)
 

A hitelesség kedvéért, hogy a főszereplő minél valóságosabbnak tűnjön, a rendező saját lányával is konzultált a forgatókönyvről.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.