A Barbie még ezt is behúzta, nagy rekord dőlt meg

"Ez a Barbie" hivatalosan is az év legnagyobb bevételt hozó filmje Észak-Amerikában.

A Barbie júliusban az év legjobb debütálásával (162 millió dollár) kezdte rekordot döntő menetelését, és négy egymást követő hétvégén keresztül maradt az első számú film. Emellett a legsikeresebb nyitóhétvégét produkálta női rendezésű filmek közt, és a legnagyobb bevételt hozó, kizárólag nő által rendezett film lett. Jelenleg a Barbie minden idők 14. legnagyobb amerikai és 20. legnagyobb globális forgalmú filmje.

Greta Gerwig fantasy-komédiája Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével 575,4 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztáraknál, ezzel megelőzte az eddigi bajnokot, a Super Mario Bros.: A filmet, amely 574 millió dollárt gyűjtött be.

A Barbie globálisan 1,3 milliárd dollárt hozott, és hamarosan megelőzi Marióék kalandját (1,35 milliárd dollárral globálisan), mint a 2023-as év legnagyobb globális megjelenése is. Idén mindössze két hollywoodi blockbuster lépte át az 1 milliárd dolláros határt, és nevezetesen egyik sem volt szuperhősös kalandfilm vagy népszerű franchise-ok folytatása.

A Barbie nemrégiben megelőzte Christopher Nolan A sötét lovag szuperhős-eposzát (536 millió dollár), mint a Warner Bros. történetének legnagyobb bevételt hozó amerikai filmje. A 2011-es Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részt is letaszíthatja trónjáról (1,34 milliárd dollár), mint a stúdió 100 éve legnagyobb bevételt hozó filmje.