89 A szakasz  (1986)

Kult rovatunkban most harminc évet utazunk vissza az időben egészen Oliver Stone A szakasz című filmjének forgatásáig, melyen Charlie Sheen kis híján az életét vesztette.

Hollywood egyik ikonikus, botrányoktól sem mentes életét élő sztárja, Charlie Sheen pályafutása bővelkedik a nagy karrierfordító eseményekben. Sokan talán nem tudják, de Sheen az életét köszönheti Keith Davidnek, aki megmentette a végzetes zuhanástól A szakasz forgatásán. Történt ugyanis, hogy az egyik csatajelenet forgatásakor a két színész egy nyitott helikopterben tartózkodott, amikor a pilóta hirtelen irányt változtatott. A váratlan eseményre Sheen sem volt felkészülve, akit a tehetetlenség a nyitott ajtó irányába taszított, a tragédia elkerülhetetlen lett volna, ha Keith David nem ragadja meg a sztárt, és húzza vissza a gép belsejébe.

Ma már a jelenlegi biztonsági előrírások mellett természetesen elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen veszélyes jelenetet úgy forgassanak le, hogy a szereplők nincsenek tökéletesen biztonságban, Sheen pedig valószínűleg örökre hálás marad majd kollégájának, akinek szó szerint az életét köszönheti.

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi Charlie Sheen cseppet sem szokványos karrierjéből, kattints ide!