2019.06.07   szerző: hp   hozzászólások: 0

A színész nem rejtette véka alá a véleményét az elmúlt napokban a közösségi médiában ismét igen nagyot futó hetero pride ötlete kapcsán.

A Bosszúállók sztárja, Chris Evans kikelt a Hetero Pride ellen

Június a Pride Hónapja az LGBTQ közösség számára már 1969 óta, 1994-től pedig Egyesült Államok-szerte felvonulásokkal és programokkal ünnepelnek a résztvevők.  

A napokban elég nagy visszhangot váltott ki a közösségi média felületein, amikor kiderült, hogy három bostoni férfi Heteró Pride néven szervez eseményt. Bár az ötlet nem először merül fel, igazán nagy visszhangot csak most kapott.

A dolog a Bosszúállók sztárjához, Chris Evanshez is eljutott, aki egész egyszerűen homofóbnak titulálta a kezdeményezést.

"Wow! Menő ötlet srácok!! Egy észrevétel, a Hetero Pride helyett mit szólnátok ehhez: Elkeseredett próbálkozás, hogy leplezzük a meleg gondolatainkat, mivel nem volt, aki megtanítsa nekünk gyerekkorunkban, hogyan kell kezelnünk az érzelmeinket" parádé? Erről mi a véleményetek? Beletrafált?" - írta a színész a Twitter-bejegyzésében.

"Akik nem értik a különbséget, íme. Ahelyett, hogy egyből dühösen kikelnétek magatokból (ami valójában csak a félelem attól, amit nem ismertek), szánjatok egy pillanatot az empátiára" - folytatta.

Ezt követően pedig James Fell, a Los Angeles Times írójának bejegyzését is megosztotta a témával kapcsolatban, aki arról írt, hogy mivel heterónak született, nem is kellett megküzdenie semmiért, ezért nincs is miért büszkének lennie. "Nincs olyan hely, ahova elküldhetnének, hogy kínzással próbálják megváltoztatni a szexuális beállítottságomat. Nincs olyan ország, ahol egyszerűen halálra ítélnének csak azért, mert heteró vagyok" - olvasható Fell bejegyzésében.