A botrány ellenére nem indult nyomozás a metoo mozgalom vezéralakjának ügyében

Érdekes fordulat állhat be a MeToo mozgalom ügyében, miután az egyik vezéralakjáról, Asia Argentoról igencsak kompromittáló pletykák röppentek fel – és amelyek akár nyomozásba is torkollhatnak.

Argento a MeToo botránysorozat és mozgalmi hullám egyik fő vezéralakjának számít, aki igen kemény véleményeket fogalmazott meg és hangoztatott is nyilvánosan az eltitkolt hollywoodi szexuális zaklatások és botrányok ügyében, ráadásul maga is elszenvedője volt ennek.

Ám érdekes és megkérdőjelezhető helyzetbe került azáltal, hogy nyilvánosságra jutott, miszerint a színésznő 380.000 dollárt fizetett Jimmy Bennett színésznek, hogy hallgasson. Méghozzá arról, hogy a színésznő és a színész úgy öt évvel ezelőtt szexuális kapcsolatba bonyolódott, nem sokkal Bennett 17. születésnapja után – vagyis még alatta volt annak a kornak, hogy a testi kapcsolat legálisnak minősüljön. A színész állítása szerint az élmény annyira megrázta, hogy egy időre kiesett a munkából, és ez jelentős bevételkiesést okozott neki.

Ennek ellenére a színésznő ellen még nem folyik hivatalos nyomozás, de a hangsúly itt valószínűleg a még-en van – a Los Angelesi Sheriffhivatal ugyanis nem is tudott addig az ügyről, amíg a New York Times ezt le nem hozta, és nyilatkozatukban szerepelt az is, hogy megkeresik az ügyben érintett színészt. Hiszen, ha a színész feljelentést tesz, az ügynek sokkal komolyabb kimenetele is lehet Bennett korára való tekintettel, a színésznőt ugyanis ebben az esetben az sem védheti majd, hogy szóbeli beleegyezéssel történt az aktus.

Hogy hogyan reagál majd a vádakra Argento, még nem tudni – mindenesetre érdekes csavar került a szexuális zaklatások krónikájába ezzel a történettel.