A Disney alkalmazottainak megkülönböztető matricákat kell viselniük az oltási státuszuk alapján

Közel másfél évvel ezelőtt Hollywood gyakorlatilag teljesen leállt a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt.

Ez a leállás kilátástalan helyzetet eredményezett, számos produkció premierjét elhalasztották, illetve a forgatásokat is kénytelenek voltak szüneteltetni a stúdiók. Bár napjainkban ma már rendelkezésre állnak a vakcinák, úgy tűnik, hogy annak beadatása továbbra is alaposan megosztja a társadalmat.

Mostanra némileg stabilizálódott a helyzet, a mozik újra üzemelnek, illetve több nagy várományosnak számító film munkálatai is zajlanak, a legtöbb esetben pedig a forgatási helyszíneken komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be a stúdiók.

A The Hollywood Reporter magazin értesülései szerint a Disney egész egyszerűen matrica vagy karszalag viselését írja elő az alkalmazottaknak, ezzel különböztetve meg az oltással rendelkező személyeket.

A forgatási helyszínen általában kizárólag maguk a színészek és a munkálatokhoz szükséges stábtagok tartózkodhatnak, ahol az oltottaknak karszalagot kell viselniük. A stúdió további területein szabad mozgást kapnak a további munkatársak, ahol az oltottaknak matricát kell viselniük.

Egy biztos, hogy az oltakozás továbbra is meghatározó téma Hollywoodban is, a kérdésben korábban maga Jennifer Aniston is álláspontot foglalt, amelyről korábban ITT írtunk, illetve Gina Carano is számos alkalommal felháborodást keltett oltásellenes posztjaival a közösségi platformokon.