A Disney döntésén sokan ki fognak akadni: Nincs több DVD és Blu-ray kiadvány?

A Disney úgy döntött, hogy Ausztráliában nem ad ki több filmet és sorozatot DVD-n és Blu-rayen, de könnyen lehet, hogy a döntés hamarosan a teljes globális piacot érinteni fogja. 

Ez a lépés válasz a fizikai adathordozók csökkenő eladásaira, mivel a fogyasztók egyre inkább a digitális másolatokat és a streaming platformokat részesítik előnyben. Az ausztrál filmrajongók, akik a fizikai adathordozók mellett tették le eddig a voksukat, kénytelenek lesznek külföldről származó lemezeket vásárolni. 

A digitális terjesztés felé való elmozdulás azt jelenti, hogy a médiavállalatok nagyobb befolyást szereznek a nézők tartalomhoz való hozzáférése felett, és ha egy vállalat úgy dönt, hogy költségcsökkentés céljából eltávolít egy filmet a streamingről, akkor az a rajongók számára többé nem lesz elérhető, mivel eddig a DVD-k és a Blu-ray lemezek biztosítékot nyújtottak az ilyen lépések ellen. 

Ez a lépés a szórakoztatóiparban a digitális fogyasztás irányába történő jelentős elmozdulást jelzi, és hamar globális méretűvé válhat.

Az utolsó Disney-produkció, melyet az ausztrál közönség még beszerezhet DVD-n és Blu-rayen A galaxis őrzői: 3. rész lesz, mely augusztus 1-jén jelenik meg. Nálunk a film augusztus 2-től látható a Disney+-on.

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»