A fegyvernepper 2 forgatása márciusban kezdődik Marokkóban.

Karim Debbagh producer a Marrakech Film Festival keretein belül beszélt a készülő filmről, mely várhatóan 7 millió eurót költ Marokkóban, írja a Variety.

A Nicolas Cage nevével fémjelzett A fegyvernepper 2 nagy létszámú létszámú, 400-500 főből álló stábbal készül majd, ebből körülbelül 100 fő az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból érkezik. 

Debbagh méltatta a marokkói stábtagok képzését, és a közelmúltbeli nagy filmes projekteknek és a helyi filmiskoláknak tulajdonította képzettségüket. 

A fegyvernepper 2005-ben debütált a mozikban, és 72 millió dollárt kaszált világszerte, igaz, a költségvetése is meglehetősen magas volt, közel 50 millió dollárra rúgott. Így egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy elkészülhet a folytatás. Végül 19 évvel az eredeti film bemutatása után jövőre megkeződik a forgatás.

Az első részben Nicolas Cage Yuri Orlovot, egy ukrán-amerikai férfit alakított, aki nemzetközi fegyverkereskedővé válik. A film az ő felemelkedését és bukását mutatja be a nemzetközi fegyverkereskedelem árnyékos világában. Üzlete a hidegháború és az azt követő időszak alatt virágzik, ám munkája miatt összetűzésbe kerül az Interpollal és egy könyörtelen szövetségi ügynökkel, akit Ethan Hawke alakított.

Arról, hogy miről szól majd a folytatás, egyelőre nincsenek információk.

akció | dráma | krimi | szatíra | thriller

Jurij Orlov nagy és befolyásos ember akar lenni. Hogy elérje célját, semmitől nem riad vissza. Vagyonát fegyverkereskedelemből szerzi, és egy pillanatig sem engedi, hogy... több»