Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
38
Képek
1
Videók
 
sptt   2020. 12. 27.

legújabb vélemény

1

Lassú és vontatott dráma komoly közhelyekkel és kiszámítható történésekkel, bár a téma simán megér egy misét és egy jobb filmet. 5/10

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Rendkívül intelligens film, nagyon tetszik benne az a jelenet mikor a magára hagyott repülőgépek pillanatok alatt szétkapják.


 
Deku   2017. 07. 25.

0

Egész tűrhető lett, Nicolas Cage teljesen vállalható volt benne. Tetszik az ilyen pörgős film. Lomha tempója volt a filmnek ami elég durva hátránnyal indít nálam. Szerencsére idővel felveszi a fonalat és egy egész pofás sztorit kupáltak ki a végére így kellemes szájízzel fejeztem be a filmet.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

0

Nem is tudom, hogy viszonyuljak ehhez a filmhez, egyrészről tetszett, mert engedett belelátni a dolgok mögé, bemutatta és elmagyarázta az alvilági élet kvintesszenciáját. Másrészről viszont egy ponton kezdett unalmas lenni, túl lett nyújtva a rétesté... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Ez nem dráma. Már ott tudtam hogy mit várhatok a filmtől amikor a kezdő képsorokban egy töltényekkel színültig beborított harctéren áll. Nem voltam még harctéren (hálistennek), de sztem ilyen nincs... na szal az nekem máris komolytalan volt. Am tudo... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Nem jött át. Valahogy nem éreztem a hitelességét, sem a filmnek, sem a színészeknek. Cage sem volt számomra meggyőző. Inkább a Szellemlovas.

 
harnas1207   2018. 12. 20.

0

N. Cage csúcs filmje. Itt alakította a legnagyobbat. A film nagyon ütős témához nyúl, és folyamatosan billeg a dráma és a dokumentumfilm között. Leginkább a mit honnan és milyen úton szerzek be részek tetszettek.

Galéria (38)

Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage

Videók (1)

A film összbevétele 72 617 068 dollár volt (imdb.com).

 

Monica Belucci is esélyes volt Ava szerepére.

(mamiéstöti2)
 

Nicolas Cage karaktere egy ma is létező személy, Victor Bout-nak hívják, és 2008-ban kapták el.

(mamiéstöti2)
 

Egy afrikai hadúrtól kölcsönvettek egy helikoptert a forgatásra, mikor visszaadták a következő napon kilőtték a helikoptert.

(mamiéstöti2)
 

Az amerikai filmstúdiók nem akarták finanszírozni a film elkészítését, ezért külföldi cégek finanszírozták.

(mamiéstöti2)
 

Nicolas Cage karakterét igazi fegyverkereskedőkről mintázták.

(mamiéstöti2)
 

A filmben a helikopterszerelőt Nicolas Cage fia játszotta. Az egyik jelenetben oroszul szól hozzá: "Ne játssz vele fiam, mert megsérted magad!".

(SódóGA)
 

Amikor Yuri megtalálja testvérét egy bolíviai házban, az asztalon szétterített kokain alakja Ukrajnát formálja, ahonnan a testvérpár származik.

(SódóGA)
 

A film fontosabb karaktereit, köztük Orlovot is valós személyek és történeteik ihlették.

(SódóGA)
 

Mielőtt a tankok felvonulásának jelenetét vették, a készítők értesítették a NATO-t, nehogy félreértsék a helyzetet.

(SódóGA)
 

A filmben megjelenő fegyverek mind igaziak. Erre mindössze azért volt szükség, mert drágább lett volna kellékfegyvereket gyártani, mint igaziakat venni.

(SódóGA)
 
Hajszál választotta el a zseniálistól, sajnos a végére leül a történet, a végső csavar már nem olyan váratlan, a szájbarágós szövegért is kár volt, de ettől még simán remek filmről van szó, amelyet nem mindig akarunk látni, de átmossa a lelkünket. Kell ennél több? több»