Nicolas Cage meglehetősen gazdag életművel büszkélkedhet, hatvanadik születésnapjához közeledve pedig a színész saját maga idézett fel néhány fontosabb pillanatot a pályafutásából.

Cage a Red Sea Film Festival vendégeként beszélt arról, hogy 45 év és 100 elkészített film után befejezi filmes pályafutását. “Televíziózni akarok, és talán a Broadwayn is szerepelni szeretnék” - jegyezte meg a színész.

Persze a döntése még nem végleges, hiszen jelenleg is több filmes projektje előkészületben van, köztük a Sympathy for the Devil és a A fegyvernepper folytatása, amelynek cselekményéről maga Cage árult el néhány apró részletet: “A karakterem fia felnő és riválissá válik.”

Cage azt is elárulta, miért változtatta meg a nevét még annak idején. Szerinte ugyanis a filmesek egyszerűen nem szeretnék, ha az általuk készített produkció stáblistáján ott díszelegne a “Coppola” név, ugyanakkor az is kiderült, ha a színészet nem jött volna be, akkor valószínűleg halászattal foglalkozott volna Alaszkában.

Természetesen szóba került Cage legújabb filmje is, amelyet Álmaid hőse címmel 2024 január elején a hazai mozik is bemutatnak. Saját elmondása szerint ez az a történet, amelyet az életéhez is tudott kötni. A film története egy professzorról szól, aki rövidesen azzal szembesül, hogy mások álmában is meg tud jelenni.

“Szenvedtem attól, hogy mémmé váltam, az általam alakíott karakter pedig attól, hogy álmok és rémálmok okozója lesz” - mondta a színész, és bár egyelőre többet nem szeretett volna elárulni a produkcióról, azt még hozzátette, hogy szerinte ebben a produkcióban látható a filmtörténelem legmegalázóbb szexjelenete.

horror | vígjáték

Mi lenne, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez az a helyzet, amelyben Paul (Nicolas Cage), egy biológiaprofesszor, aki meglehetősen hétköznapi családi életet élt. Most úgy... több»