A főszereplő Idris Elba sem tudja, miről szól valójában a Macskák

Már korábban is felmerült, hogy a Macskák című látványos filmmusicalnek nincs kimondott cselekménye, mivel az eredeti darab is színes életképek sorozatából áll – és ettől még a világ egyik legsikeresebb musicalje –, most pedig az egyik főszereplő is ráerősített erre a sejtésre.

 Idris Elba, aki Makár Vikit, a Titokzatos Macskát alakítja a filmben, látványosan zavarba jött, amikor a The Late Show with Steven Colbert című beszélgetős műsorban arról kérdezték, miről szól a történet. „Hát izé. Most igazi csávába kerültem. Ez egy klasszikus darab. Nagy musical Andrew Lloyd Webbertől. Macskákról szól. Ez így jó lesz? – mondta a brit színész az azonnali kérdésre. – Egy macska a macskamennyországba szeretne jutni, és közben egy csomó dolog történik. Végtére is mindannyian a macskamennyországba szeretnénk jutni, és ennek a lényegét ragadja meg a történet.”

Macskák filmváltozata hatalmas sztárparádét fölvonultatva – Taylor SwiftJennifer HudsonJudi DenchIan McKellen – szólaltatja meg Webber halhatatlan dalait. Legutóbb a film előzetese váltott ki kisebb sokkot az internet népe körében, mert a szereplők digitálisan átalakított külseje szokatlannak tűnt, de azóta számos mém született ezzel kapcsolatban, így sikerült feldolgozni a megrázkódtatást.