Vannak olyan horrorfilmek, amik annyira durván realisztikusra sikerülnek, hogy képesek becsapni az embereket. Ez akkor még érdekesebb, ha egy olyan embert csapnak be, aki történetesen nyakig benne van a filmiparban. Márpedig Hideshi Hino 1985-ös filmje, a Guinea Pig 2: Flower of Flesh and Blood (eredeti címén Ginî piggu 2: Chiniku no hana, lásd a galériánkat) pontosan ezt tette. Méghozzá Charlie Sheennel!

A színész a ’80-as évek végén szerzett be egy távolkeleti horrorfilmet, amiről akkor még nem tudta, hogy micsoda. Miután megnézte, mélységesen fel volt háborodva és meg volt róla győződve, hogy egy bizonyos „snuff filmet” látott. Éppen ezért értesítette is az FBI-t, eljuttatta nekik a filmet, ők pedig nyomozást indítottak a film rendezője, Hideshi Hinoellen.

A Guinea Pig 2 egy szamurájpáncélba öltözött férfiról szól, aki elrabol egy nőt és a házába hurcolja. Ott aztán szisztematikusan elkezdi élve feldarabolni és a levágott testrészeit különös formákba rendezi. A film a kizsigerelés és a kínzás fájdalmasan nyers ábrázolásával vált ismertté (ahogy a sorozat többi epizódja is).

A film annyira részletesen és hitelesen ábrázolta a szeletelést, hogy Charlie Sheen azt hitte, snuff filmet lát. Ezek olyan filmek, amelyek valódi jeleneteket tartalmaznak, amiket akár gyilkosok vagy erőszaktevők rögzítenek saját tetteikről. Bár Hideshi Hino filmje természetesen nem ilyen, az FBI is nyomozni kezdett és egészen addig nem is zárták le az ügyet, amíg a rendező nem bizonyította, hogy csupán trükkökről van szó.

De a Guinea Pig 2 állítólag egy japán sorozatgyilkost is inspirált, aki a ’80-as évek végén négy 4-7 év közötti kisgyereket rabolt el és gyilkolt meg. Hogy Hideshi Hino ezzel kapcsolatban mit gondolt, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy Charlie Sheen tévedését hatalmas sikerként könyvelte el annak idején.

horror | rövidfilm

Rövidfilm, amely egy szamuráj jelmezbe öltözött perverz mániákus áldozatának fokozatos negyedelését és boncolását mutatja be. Nincs cselekmény. Állítólag egy igazi... több»

Rendező: Hideshi Hino
Szereplők: Hiroshi Tamura, Kirara Yûgao