A Harry Potter sztárja sem ért egyet J.K. Rowlinggal, de…

Az év elején debütált az HBO Maxon a Visszatérés Roxfortba, amely számos kulisszatitkot árult el a Harry Potter filmszériáról, ugyanakkor nem kis port vert fel a rajongók körében, hogy maga J.K. Rowling nem szerepelt a műsorban.

A szerző az utóbbi időben több botrányba is belekeveredett, miután egyes nyilatkozatait transzfóbnak ítélte meg a közvélemény, Rowling kijelentéseitől pedig a Harry Potter filmek több színésze is elhatárolódott.

A megszólalók között ott volt Emma Watson, Daniel Radcliffe és Rupert Grint is. Mindhárman leszögezték, hogy senkinek nem áll jogában a transznemű nőktől elvitatni azt, hogy ők is nők. “Határozottan kiállok a transz közösség mellett, csatlakozom a társaim kijelentéseihez. A transz nők nők. A transz férfiak férfiak. Mindannyiunknak jogunk van szeretettel és ítélkezés nélküli világban élni” - mondta korábban Rupert Grint.

Grint most egy friss interjúban jegyezte meg, hogy továbbra is kiáll mindamellett, amit korábban mondott, ugyanakkor J. K. Rowlingot továbbra is a “nénikéjének tekinti”

“Nem feltétlenül értek egyet mindennel, amit a nénikém mond, de attól még a nénikém Ez egy trükkös dolog” - mondta a színész.

J.K. Rowling legújabb kötete egyébként tavaly októberben jelent meg A karácsonyi malac címmel, a szerző továbbra is gőzerővel dolgozik a Warner Bros. égisze alatt készülő Legendás állatok filmszérián, amelynek következő felvonása, a Dumbledore titkai idén áprilisban debütál a hazai mozikban.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»