A John Wick alkotójától jön a Rainbow Six-film, A-listás sztár a főszerepben

Tom Clancy legendás író volt, aki rengeteg izgalmas regényt írt. Művei általában a rendőrség, a kommandósok vagy katonai szervezetek küldetéseiről szóltak és számos klasszikus született a kezei közt. Az író sajnos 2013 óta nincs köztünk, de annyi történetet mesélt el pályafutása során, hogy bőven alapot szolgáltat új filmekhez is. Most épp arról szólnak a hírek, hogy az egyik legismertebb regénye kelhet életre a mozivásznon.

A Rainbow Six egy titkos kommandós szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy a világ békéjét fenyegető terrorszervezetek ellen harcoljon. Kötelékében a világ legképzettebb kommandósai szolgálnak Amerikából, Németországból, Franciaországból vagy épp Nagy-Britanniából.

A Szivárvány Hatos alakulatról számos videojáték készült az évtizedek során, amelyek eleinte nagy hangsúlyt fektettek a taktikázásra, ám a máig utolsó epizód, a 2015-ös Rainbow Six: Siege már sokkal inkább egy pörgősebb többjátékos élményt kínáló live service játék lett jóval kevesebb érdemi taktikázással.

Ami viszont minket ennél talán jobban érdekelhet, hogy a Paramount zöld utat adott a Rainbow Six mozinak. A filmről egyelőre elég keveset tudni, de két dolog biztosnak tűnik. Az egyik, hogy a rendezői széket az akciómozik modernkori koronázatlan királya, Chad Stahelski foglalhatja majd el. A másik pedig, hogy Michael B. Jordan lesz a főszereplő.

Utóbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy 2021-ben a Bűntudat nélkül című akciófilmben már belépett a „clancyverse-be”, vagyis nem ez lesz az első Tom Clancy-adaptáció, amiben szerepel. Ez már csak azért is fontos, mert a Rainbow Six valamilyen szinten a Bűntudat nélkül folytatása lesz, Michael B. Jordan pedig visszatér John Clark szerepéhez.

Ennél többet viszont jelen pillanatban nem lehet tudni a projektről. Sem a pontos történet, sem a további szereplők, sem pedig a premier tervezett dátuma nem ismert jelenleg.