Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Bűntudat nélkül (2021)

Without Remorse
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Galéria (12)

Michael B. Jordan
Michael B. Jordan
Michael B. Jordan
Stefano Sollima
Brett Gelman
Stefano Sollima
Stefano Sollima
Stefano Sollima
Michael B. Jordan
Michael B. Jordan
Stefano Sollima
Michael B. Jordan
Michael B. Jordan
Stefano Sollima
Jodie Turner-Smith
Michael B. Jordan

Videók (4)

 
kabel   2022. 05. 07.

legújabb vélemény

0
Hangulatos akciójelenetek, de teljesen selejt forgatókönyv

Sajnos egy eredeti sztori-elem sincs a filmben, csak olyan dolgok, amik hülyeségek és szembe mennek mindenféle logikával vagy szabállyal.

 
Eastern79   2021. 05. 05.

1
Unalomba fulladt adaptáció

Tom Clancy 1993-as, azonos című regényén alapuló politikai akció-thriller. A korábbi Tom Clancy filmek közül a Harrison Ford-féle Jack Ryan sztorikat szerettem, ez viszont nagyon sablonosra sikerült, az akciójelenetek semmitmondóak, a történet pedig a könyvhöz képest rettenetesen le lett butítva. Tipikus megyünk, oszt' sz*rrá lövünk mindent és mindenkit film, de legalább a zene jó.

 
stevepisti   2021. 05. 03.

0

Végig egyfajta kettősség érzetem volt, nem tudtam eldönteni, hogy egy közepesen jó akciófilmet vagy egy nagyon gyenge drámát látok. Számomra annyira élesek voltak a váltások, nagyon zavaró volt. Az akciójelenetek nagyon jók, jó közelharcok, lövöldözé... több»

 
Sebes Gábor Nézhetetlen  2021. 05. 04.

2
Végre!

Végre láttam egy filmet, ami minden ponton az akciós filmszakma szégyene. Szerintem Clancy a reggeli tojása mellől lediktált egy szkeccset, majd közölte, ennyi volt, hagyjatok békén. A történet nemcsak hogy klisé, hanem unalmas, hiteltelen, értelmetlen. A szereplők sematikusak, az akciójelenetek unalmasak, a végkifejlet érdektelen. Csak akkor ajánlom a megnézését, ha az égadta világon semmi dolgotok nincs, és valamiért muszáj áramot fogyasztani.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 05. 03.

0

Az előzetes alapján izgalmasnak tűnt, de maximum egy átlagos, egyszer nézhető film valójában, ami a végére unalmas és kiszámítható lesz.

 
Joooo   2021. 05. 01.

1
Kvóták

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyre élvezhetetlenebbek a filmek a buzikvóta, transzkvóta és a négerkvóta miatt. Pl. miért kellett egy katonai vezető pozícióba tenni egy négertransz kretént? Így írta volna meg a könyvet Klenszi Tamás?

 
Fikatours_blogger   2022. 01. 02.

0
Pedig jól indult

Sajnos egyet kell értenem az alattam szólókkal. A történetben egyetlen eredeti ötletet nem fedeztem fel. Ettől még persze lehetett volna jó, de sem a színészek játéka, sem a látvány nem üti meg a ma elvárható szintet.

 

A film Tom Clancy 1983-as azonos című regényének az adaptációja.

(hp)
 

A Bűntudat nélkül forgatása 2019 októberében kezdődött meg Berlinben. További forgatási helyszínek: Washington D.C., Los Angeles.

(hp)
 

2018 szeptemberében jelentették be hivatalosan, hogy a film főszerepét Michael B. Jordan alakítja majd. A színész két filmre szóló szerződést kötött.

(hp)
 

Keanu Reevesnek 7 millió dollárt ajánlottak a főszerepért, de a színész végül nem vállalat a szereplést.

(hp)
 

Savoy Pictures 2,5 millió dollárért vásárolta meg a megfilmesítés jogait.

(hp)
 
Hibái ellenére a Bűntudat nélkül legnagyobb erénye az, hogy legalább akciófilmként jól működik, miközben egy fokkal jobban emlékeztet a valóságra, mint a műfajban megszokott politikamentes, eszképista látványfilmek vagy a teljesen egyoldalú, militarista bosszúfantáziák. több»
 
Tom Clancy nevét manapság a legtöbben valószínűleg a videojátékok világából ismerhetik, hiszen a nevével fémjelzett brand alatt olyan nagysikerű franchise-ok láttak napvilágot, mint a Splinter Cell, a Ghost Recon, a The Division és a Rainbow Six. Ez utóbbi szériához kapcsolódik a Stefano Sollima által rendezett Bűntudat nélkül, ami John Clark, a magyar keresztségben Szivárvány kommandó névre hallgató speciális terrorelhárító alakulat alapítójának eredettörténetét meséli el. Van, amiben sikeresen, és van, amiben kevésbé. több»