A Karib-tenger kalózai 6 forgatókönyve olyan furcsa, hogy már az meglepő, hogy a Disney jóváhagyta

Craig Mazin nemrég azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy a Karib-tenger kalózai 6 forgatókönyve annyira furcsa, hogy meglepődött, hogy a Disney megvette.

A Variety 2020 nyarán számolt be arról, hogy a Disney két "Kalózok" film korai fejlesztési szakaszában van, melyek: egy reboot Margot Robbie főszereplésével és egy hatodik film az eredeti franchise-ban, amelyet Mazin és Ted Elliott ír, utóbbi az első négy "Kalózok" film társszerzője.

"Felvetettük, és azt gondoltuk, hogy ezt semmiképp sem veszik meg, túl furcsa" - mondta Mazin - "És mégis megvették! Aztán írtunk egy fantasztikus forgatókönyvet, aztán elindult a sztrájk, és azóta mindenki várakozik."

Az utolsó "Kalózok" film, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja 2017-ben került bemutatásra. Robbie tavaly novemberben a Vanity Fairnek elmondta, hogy a filmjét, amelyet a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) írója, Christina Hodson írt, ejtették, és hozzátette: "Volt egy ötletünk - már régóta fejlesztettük-, hogy inkább egy női főszereplő legyen - nem teljesen női főszereplő, csak egy másfajta történet -, amiről úgy gondoltuk, hogy nagyon király lett volna. De azt hiszem, nem akarták megcsinálni."

A franchise producere, Jerry Bruckheimer ezután tisztázta, hogy a Robbie-féle "Kalózok" forgatókönyve "egy bizonyos ponton elő fog kerülni". Elmondta, hogy a projekt nem teljesen halott, de a Disney inkább Mazin és Elliot forgatókönyvét helyezi előtérbe.

A hatodik "Kalózok" film cselekménye egyelőre titokban marad, és csak találgatni lehet, hogy Johnny Depp Jack Sparrow-jának visszatérése is szerepel-e benne. Hollywood ugyanis az elmúlt években jogi problémák és az Amber Heard elleni, hírhedtté vált 2022-es rágalmazási per miatt elzárkózott Depp elől.

Bruckheimer bizonytalanságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Depp visszatér-e a Kalózok-franchise-ba, amikor a The Sunday Times 2022 májusában erről kérdezte: " Hogy Johnny Depp visszatér-e? Jelenleg nem" - mondta akkor - " Hogy mit hoz a jövő, az még nem dőlt el".

A korábbi "Kalózok" filmek, amelyekben Depp Jack Sparrow kapitányt alakította, 1,5 milliárd dollárt hoztak az amerikai piacon és 3,07 milliárd dollárt nemzetközi szinten.