A Kingsman sztárjával jön a Tetris mozifilm

A Tetris talán minden idők legismertebb videojátéka, amellyel garantáltan találkozott már mindenki. Ám azt már jóval kevesebben tudják, hogy egy orosz fejlesztő, Alexej Pajitnov nevéhez fűződik a játék, aki sokáig egyetlen fityinget sem látott a munkája után. Erről szól majd a most bejelentett új Tetris film.

Évekkel ezelőtt már terveztek egy a játékhoz kapcsolódó mozit, ám az egy sci-fi lett volna. Most viszont egy vadonatúj projektről van szó, amely tulajdonképpen egy életrajzi ihletésű alkotás. A történet a ’80-as években játszódik, amikor Pajitnov és akkori társa, Henk Rogers jogi úton küzdöttek azért, hogy a játék jogait megszerezzék.

A hírek szerint Henk Rogers szerepére nem kisebb arcot győztek meg a készítők, mint a Kingsman: A titkos szolgálat mozi jóképű fenegyerekét alakító Taron Egertont. A színész már alá is írt a projekthez, amelyben a hírek szerint újra együtt dolgozhat majd Matthew Vaughnnal, aki Len Blavatnik mellett produceri feladatokat lát majd el. A rendezői széket Jon S. Baird foglalhatja el, akinek nem újdonság életrajzi filmet forgatni, hiszen ő rendezte a Stan és Ollie (Stan és Pan)-t is.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a forgatás – a biztonsági óvintézkedések maximális betartása mellett – valamikor ősszel veheti kezdetét. Ha így lesz, akkor a legvalószínűbb, hogy valamikor 2021 végén vagy 2022 elején kerülhet a mozikba a film.