A korai Űrdongó-kritikák szerint ez a legjobb Transformers-film

Travis Knight újragondolt Transformers-darabja, az Űrdongó épp karácsony előtt érkezik a mozikba – és a nagy várakozást most tovább tüzelhetik a frissen befutott első kritikák.

A Michael Bay-féle vonal ugyanis a Transformers: Az utolsó lovaggal úgy tűnt, hogy kifújt, és ideje volt kicsit más alapokra helyezi a franchise sorsát. Az Űrdongó eredettörténetét bemutató film pedig próbált biztosra menni, és visszaevezett oda, amikor a Transformers-franchise világszerte az egyik legmenőbb dolognak számított: a nyolcvanas évekbe.

A friss kritikák szerint egy nemcsak jót tett a franchise-nak, hanem azt is bebizonyította, hogy a Bay-féle CGI-akciók helyett valahol itt kellett volna kezdeni az egészet: a karakterekre, a történetre és arra a hangulatra koncentrálva, amit az évtizedes rajongók kerestek annak idején a filmekben, de nem találták meg.

Az Űrdongó viszont pont ezt a hiányt pótolja, és kapunk bőven popkulturális utalásokból és hangulati elemekből bőven, hogy otthon érezzük magunkat benne, sőt – egy újságíró szerint ha a film közben azt a játékot találnánk játszani, hogy minden 80-as évekbeli utalásnál inni kell, akkor már a közepén félájultan feküdnénk. De nem csak hangulatos, hanem az egyik legemberibb és legszórakoztatóbb Transformers-film is, ráadásul jóval szabadabban játszik a humorral, mint elődjei, amelyek hajlamosak voltak túlságosan komolyan venni magukat.

Nem meglepő, hogy a kritikusok és az újságírók nagy többsége, az eddigi legjobb Transformers-filmnek tartja az Űrdongót, és nagyban dicsérték a  Hailee SteinfeldJohn CenaAngela Bassett és Justin Theroux alakítását is. A szakma tehát, úgy tűnik, örömmel fogadta a film új irányát – most már csak az a kérdés, hogy a közönségnek mennyire fog majd tetszeni. Ha megnézted a filmet, akkor ne felejts el elmondani róla a véleményed nekünk sem!