2020.07.29   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A koronavírus miatt új reneszánszukat élik a korábbi vírusokkal vagy járványokkal foglalkozó filmek. De emellett a jelenlegi nem túl rózsás helyzet ihletként és témaként is szolgálhat új alkotásoknak. Ilyen lesz az Oscar-díjas Adam McKay új minisorozata is az HBO-n.

A koronavírus elleni vakcina fejlesztéséről készít fikciós sorozatot az HBO, Oscar-díjas író a fedélzeten

Az egyelőre cím nélküli projektről most rántották le a leplet, és egyelőre kevés pontos részlet ismert. Abban biztosak lehetünk, hogy a fikciós sorozat alapjául egy regény szolgál, amely a koronavírus elleni vakcina fejlesztéséről szól.

A sorozat is erre koncentrál majd, és megmutat több érdekes szempontot is. Talán bele sem gondolunk, de a vakcina kifejlesztéséről szóló globális verseny tulajdonképpen az emberiség jövőjéről, az emberek életéről szól. Mert aki elsőként fejleszti ki a valóban hatásos gyógyszert vagy oltóanyagot a vírussal szemben, az tulajdonképpen a kezében tartja majd az emberiség sorsát. És pénzét is.

Így a sorozat nem csak a tudományos oldalt mutatja majd be, de ugyanígy a politikai és a gazdasági vonatkozásokat is feltárja. És talán választ ad az egyszerű, ám annál is fontosabb kérdésre: ha egyszer lesz gyógyszer, azt azok kapják meg, akik tényleg rászorulnak vagy azok, akik elég tehetősek hozzá?

Egyelőre nem tudni, hogy a sorozatban kik fognak szerepelni, ahogy azt sem, hogy a forgatás pontosan mikor indulhat el. Így premierdátumról is korai lenne egyelőre beszélni. Adam McKay a forgatókönyv megírása mellett a produceri feladatokat is ellátja majd.