A koronavírus kiverte Thor kezéből a Mjölnirt

Nincs új a nap alatt, a koronavírus miatt továbbra is parkolópályán vesztegel a filmipar. Ennek egyik nagy vesztese a Disney és a Marvel Studios, akik lényegében minden 2020-ra tervezett premierjüket elhalasztották. És a legtöbb forgatás is kényszerpihenőn van, beleértve a Thor: Szerelem és mennydörgést is. Erről a főhőst alakító Chris Hemsworth beszélt egy interjúban.

A színész elmondása szerint az eredeti tervek szerint jelenleg is épp a forgatáson kellene lennie, de a globális válsághelyzet miatt a munkát elhalasztották. Így az első felvételeket leghamarabb is csak 2021 januárjában vehetik fel, de jelenleg minden bizonytalan.

A Thor: Szerelem és mennydörgés kapcsán továbbra is csak találgatni lehet, hogy miről fog szólni. A mennydörgés istene a Marvel moziverzum egyik legnépszerűbb és leggyakrabban látható karaktere, aki jelentős átalakuláson ment keresztül az évek során. Először levágták a haját, majd elveszítette az egyik szemét, megsemmisült a Mjölnir, új fegyvert kapott, végül sörhasat eresztett.

Ennek fényében különösen izgalmas, hogy merre vezet majd tovább az útja, ám erről sem ő, sem a többi színész vagy épp a filmet rendező Taika Waititi nem hajlandó beszélni. Mindenki csak azt hajtogatja, hogy mennyire izgatott a film kapcsán, mivel ilyet még korábban senki sem láthatott.

Nemrégiben arról lehetett hallani, hogy az első Thor-filmekben a főszereplő szerelmét alakító Natalie Portman sokkal nagyobb szerepet kap az új filmben. A színésznő is ezt erősítette meg, amikor arról beszélt, hogy keményen edz, mert szuperhős formába kell lendülnie. Majd elejtette, hogy a történet alapját a The Mighty Thor képregény adhatja. Ebben Natalie Portman karaktere halálos beteg lesz, de a kezelések segítenek rajta. Egy nap megkapja a Mjölnir erejét, amivel ő maga is szuperhőssé válik, csakhogy a Mjölnir használatával a betegsége is visszatér.

A Thor: Szerelem és mennydörgés tehát valamikor jövőre készülhet el, ha így lesz, tartani tudja majd a 2022 februárjára belőtt premierdátumot.