Azon sokat lehet vitatkozni, hogy melyik a legjobb és melyik a legrosszabb eddig elkészült Star Wars mozi. Azzal viszont kevésbé, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet az utóbbiak táborát erősíti vagy épp gyengíti. A Han Solo történetét elmesélő 2018-as alkotás finoman szólva sem lopta be magát a rajongók vagy a kritikusok szívébe. A Lucasfilm mégis folytatni szeretné, és már meg is találták a módját, hogyan.

Az nem vitás, hogy a film anyagilag elég nagy bukta volt, így erősen kérdéses, hogy miképp lehetne úgy folytatni, hogy az már sikeresebb legyen. Márpedig a Lucasfilm és a Disney is egyértelműen számol még Han Solo karakterével, akit szeretnének a jövő Star Wars filmjeinek fontos szereplőjévé tenni. Ehhez viszont meg kell oldaniuk, hogy a rajongók elfogadják az ifjú Han Solo karakterét.

A hírek szerint a stúdió már meg is találta a megoldást: lecserélik a színészt. A Solo: Egy Star Wars-történet ben az ifjú Han Solót Alden Ehrenreich keltett életre. De alakításával nem csak a rajongók, de még a film készítői sem voltak elégedettek. Olyannyira nem, hogy mikor Ron Howard átvette a projektet és számos jelenetet újraforgattak, külön tanárt fogadtak fel Ehrenreich mellé, hogy segítse beleélni magát a szerepbe. Mert bizony Harrison Ford annak idején piszok magasra tette a lécet, amit nem könnyű megugrani – Alden Ehrenreichnek a külön segítség ellenére sem sikerült.

Így a Disney és a Lucasfilm úgy határozott, a jövőben másik színészre szabják a szerepet, akire aztán hosszú távon is tudnak építeni. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy ki lehet ez a színész.